Solskydd

Skyddande vardagshjältar

Vita hinnor, rinnande sol- creme och Mallorca-akne är ett minne blott; idag är det inte bara accepterat utan också trendigt att ta hand om och skydda sin hud i solen – och även produkterna har hängt med i utvecklingen.

Nordicfeel Lifestyle

Solskydd

4 av 5 använder SPF

Trots att vår hud är nästan två kvadratmeter stor och väger drygt fyra kilo är det lätt att den hamnar i skymundan. Rekommendationerna har varierat något genom åren, men klart är att den behöver lite extra omsorg och skydd mot solens starka strålar.

Idag använder upp till fyra av fem svenskar solskydd på sommaren enligt Hudkollen, men visst kan det vara lite knepigt att veta vilka produkter som passar bäst för ändamålet. Men lugn, det behöver inte vara avancerat eller krävas en uppsjö av produkter för att du ska kunna ta hand om din hud på bästa sätt – det räcker med att göra smartare val i vardagen.

Snygg finish

Ett av de enklaste sätten att skydda din hy mot solen samtidigt som du får en vacker finish är att se över din makeup-bas. Oavsett om du föredrar en mer täckande foundation, en tunnare CC-cream eller ett nedmattande mineral puder kan du i de flesta fall välja en produkt som innehåller SPF.

Många dermatologer är dock överens om att mängden solskydd i makeup-produkter inte är tillräckligt för att ge huden i ditt ansikte fullgott skydd; se därför till att grunda med ett solskydd som dels återfuktar, dels skyddar din hud mot både UVA- och UVB-strålning, alltså både yttre ålderstecken och den brännande effekten.

Smarta val

Oavsett vilka sorts skönhetsprodukter du föredrar är det viktigt att tänka över just din livsstil – spenderar du till exempel större delen av semestern påklädd i skuggan, har du en tendens att ta långa promenader i gassande solsken mitt på dagen, eller ilar du i och ur vattnet fortare än någon hinner säga: ”Bomben”?

Att välja ett solskydd som passar just dina behov besparar dig inte bara tid och pengar, utan också den onödiga oron och smärtan som hade uppstått om du hade bränt dig.

Här hittar du alla solskydd.

Tips på solskydd

Sun Wrinkle Control

Clarins
Läs mer

Sunscreen Mousse SPF50

Evy Technology
Läs mer

Aroma Sun Expert

Decléor
Läs mer

Känsliga läppar

Sist men inte minst finns det ett område i ansiktet som ofta behöver extra omsorg och omtanke. Vem har inte varit med om att solen har gått hårt åt läpparna och lämnat dem både skadade och smärtande? Vet du med dig att du kommer att vara mycket ute i solen gör du rätt i att applicera en produkt som både ger UV-skydd och som har en bra anti age-effekt.

Idag är solskydd inte längre en bonus utan ett krav vi ställer på många av produkterna vi redan använder – ett sätt att toppa din look på flera sätt, med andra ord!

Tips på skyddande läppprodukter

Sun Protection Lip Balm

Hurraw!
Läs mer

Lip Gloss

Hawaiian Tropic
Läs mer

Aloe Extra Care Lipstick

Piz Buin
Läs mer
Tipsa dina vänner!