Del 1: Do’s & don’ts sommarhud

Dags för solkysst hud, sammetslena ben och ett ansikte fullt av magisk glow. Jag hjälper dig att maxa sommarhuden med några av våra bästa produkter och do’s & don’ts.

Hudterapeut Maggi

Do

Boosta fram en sommarglow
Hej sommar – hej fantastisk hy. Med sommar, sol och havs vatten kommer en gratis ansiktsbehandling som får huden att stråla. Toppa den med ännu mer lyster och låt ett glowigt ansikte bli en del av din makeup. Lägg en fuktboostande sheetmask eller klappa in ett fuktladdat serum i ansiktet före din dagcreme.

Satsa på C-vitamin
Addera supervitaminen direkt på huden i form av en närande och stärkande creme, kur eller ett serum. C-vitamin förbättrar inte bara hudens kollagen utan ger också en ordentlig fuktinjektion och skyddar aktivt mot solskador och pigmenteringar. C-vitamin är dessutom en riktig lystergivare som skapar magisk glow.

Rusta med rengöring
En vanlig missuppfattning är att vi svettas ut alla orenheter naturligt under sommaren och att rengöring därför är överflödig. Svettning är kroppens naturliga detox. Men för att slippa problem med finnar och kvisslor som trivs på sommarvarm hud under tighta kläder så är det viktigt att hålla stenhårt på sin rengöringsrutin.

Don´t

Sommar och syra
Aktiva ingredienser är ett smart sätt att skapa perfekt hud hemma i ditt eget badrum. Ingredienser som AHA-syra kan ge dig en fantastisk och fläckfri hy. Men undvik att använda dessa produkter under sommartid eftersom de ökar hudens känslighet, vilket lättare kan leda till pigmentfläckar. Spara dessa till höst och vinter och investera istället i vårdande produkter med SPF.

Slarva med solskydd
Sommarens största don’t är utan tvekan att sola utan skyddande cremer. Oavsett om du intar ryggläge på stranden eller tillbringar en solig efter middag på uteserveringen är ett ordentligt solskydd A och O.

Kom också ihåg att solens skadliga strålar även träffar huden under molniga dagar och missa inte att även smörja in områden som lätt glöms bort, som händer och läppar, för att undvika att huden åldras i förtid.

Feta Cremer
En ny säsong kräver ett nytt hudvårdstänk. Precis som garderoben töms på tunga vinter kläder är det också dags att se över produkthyllan. Undvik tunga och feta cremer och satsa istället på fuktboostande produkter. Ersätt ansiktsvattnet med en frisk fuktspray och byt ut dina klimatskyddande cremer mot lättare emulsioner.

Här kan du läsa del 2 do’s & don’ts sommarhud.

Tips på produkter som passar under sommaren

 1. Double Serum 30 ml

  Clarins

  Serum som stimulerar hudens fem vitala funktioner: återfuktning, näring, syresättning, skydd och cell förnyelse.

 2. Hydra-Filler Mask 23 g

  FILORGA

  Mask som ger omedelbart återfuktande och uppfräschande effekt.

 3. Silky Purifying Cleansing Cream 125 ml

  Sensai

  En silkeslen och djuprengörande, vattenlöslig rengöringsbalm.

Tipsa dina vänner!