Del 2: Do’s & don’ts sommarhud

I detta inlägg fortsätter jag med do’s & don’ts när det kommer till hur du ska vårda din hud under sommaren. Se även mina produkttips!

Hudterapeut Maggi

Do

Peeling-pepp
Stäng dörren till vår- och vinterhuden ordentligt genom att i god tid exfoliera ansiktet fritt från torr och trött hud. Inte nog med att ansiktet får en fin lyster och ett jämnt utgångsläge för en sommarfräsch makeup, solbrännan kommer dessutom att sitta bättre och längre på ett sammetslent ansikte som längtar efter sommar.

Solkysst look
Det är lockande att pressa några timmar extra i solen för den där efterlängtade sommarfärgen. Men ett mer skonsamt sätt är att toppa din sommarhy med ett fräscht solpuder med bronzingeffekt. Svep lätt med en borste över ansikte, ben och armar. Eller highligta utvalda delar som kindben, panna, näsa, nyckelben och axlar.

Don´t

Skrubb-trubbel
Undviker du att peela och skrubba huden i hopp om att hålla sommarfärgen vid liv längre? Tänk om. För att få en jämn och fin färg som håller länge är det viktigt att hålla huden smidig och elastisk. Dessutom undviker du oönskade bakterier efter salta och svettiga dagar i solen. Ha som vana att skrubba huden silkeslen 1–2 gånger per vecka och njut av en gyllenbrun färg längre.

Pressa utan att pausa
Glöm inte att vila huden mellan soltimmarna. Att pressa utan paus kan lätt leda till att hösten inleds med en solstressad hud som har tappat sin elasticitet. För att behålla lystern och undvika solskadad hud behöver du förutom att pausa från solen också ladda med fukt och vitaminer.

Ha som vana att smörja in huden efter duschen eller inför natten med en fuktgivande creme och lotion. Gärna med svalkande och stärkande aloe vera.

Här kan du läsa del 1: Do’s & don’ts sommarhud

Tips på produkter som passar under sommaren

  1. Gentle Peeling 50 ml

    Babor

    Mild och krämig ansiktspeeling med yoghurtextrakt och peelingkorn av naturlig cellulosa.

    245 kr Tillfälligt slut
Tipsa dina vänner!