Fotvård

Så får du fina fötter på ett kick

Glömt bort dina fötter i vinter? Ingen fara. Vi har knepen på hur du snabbt får superfina fötter och stolt kan börja vifta med tårna i öppna skor.

NordicFeel Lifestyle

Fotvård

Nagelvård

Börja med att klippa och fila tånaglarna. Detta gör du lättast om fötterna och naglarna fått mjukna upp i duschen eller i ett fotbad. Använd en bra nagelknipsare eller nagelsax. Fila bort alla ojämnheter och fila även ovanpå nageln om du har tjocka naglar – använd den fina filytan.

Exfoliering

Att få bort döda hudceller är det viktigaste steget mot ett par fina och lena fötter. Som tur är finns det idag massor med bra hjälpmedel – både elektriska fotfilar och vanliga fotfilar. Efter att du ha filat fötterna noggrant och fått bort förhårdnader, massera in en kroppskrubb över hela fötterna och upp mot anklarna. Detta ökar blodcirkulationen och ger en len och fin finish.

Återfuktning

Efter att du har tagit bort all gammal hud är dina fötter extra mottagliga för fukt. Återfukta rikligt och använd gärna en creme som är anpassad just för fötterna. För dig som har problem med fotsprickor är det extra viktigt att använda en fet creme som ger en mjukgörande effekt.

Här hittar du alla produkter för dina fötter.

Tips! Ge dina fötter ett isbad.

Tappa upp iskallt vatten och lägg i några iskuber. Sänk ner dina fötter några minuter. Det får ner svullnaden och blodcirkulationen ökar. Dina fötter blir piggare och friskare. Men var försiktig – du får inte förfrysa dem.

Läs också Ansiktsmasker – välj rätt mask för din hy

Scholl fotfil

Velvet Smooth

Scholl

Elektrisk fotfil som snabbt ger mjuka fötter.

Läs mer
Heel & Elbow

Heel & Elbow

Exuviance

Hand- och fotkräm speciellt för torr, sprucken och hård hud.

Läs mer
Walk the Walk

Walk the Walk

Hey Honey

Mjukgörande fotkräm med vitamin E.

Läs mer
Active Repair Foot Cream

Active Repair Foot Cream

Scholl

Fotkräm som förebygger spruckna hälar.

Läs mer
Tipsa dina vänner!