Så får du bort gellacket

Gellack som du kan måla hemma med har exploderat på marknaden och vi älskar att slippa trixa med naglarna flera gånger i veckan. Däremot kan det vara lite knepigt att ta bort så vi tog reda på hur man egentligen gör!

Anna-Sara

Gellack

Du kan göra gellack på salong, hemma med en UV-lampa och hemma utan UV-lampa (smidigast!). Den senaste varianten har det kommit en mängd lack från bland annat Sally Hansen och Essie. Fördelen är att det håller i upp till 14 dagar och numera är mer tillgängligt eftersom du kan göra din egen manikyr som håller utan att gå till salongen. Har du testat att få bort det som vanligt nagellack…? Det gjorde nämligen vi och det var mindre lyckat. Så vi bestämde oss för att ta reda på hur man tar bort det smidigast och nu delar vi med oss!

P.S Slit inte av det eller pilla bort det! Det skadar din naturliga nagel.

 

Så får du bort gellacket

Fila

Nagellacksborttagaren kommer inte kunna träna igenom det översta lagret (och i så fall kan det ta väääldigt lång tid). Fila upp lite yta med en nagelfil men var försiktig så att du inte kommer ner till din egen nagel.

Rätt nagellacksborttagningsmedel

Om du använder ett utan aceton i får du tänka om, de biter nämligen inte speciellt bra på gel så använd ett acetonbaserat.

Bomull och aluminium

Ha på aceton på bomullstuss (en bomullsrondell funkar också) med acetonbaserat nagellacksborttagare, lägg på nageln och gör ett litet paket med aluminiumfolie så att bomullen är kvar mot nageln.

Låt vara i 10-30 minuter beroende på lack.

Svep

Nu ska det gå att ta bort gellacket som vanligt! Ha tålamod.

Återfukta

Hey. Inga naglar gillar att vara dränkta i aceton så länge. Använd nagelolja, och handkräm och applicera ett underlack för att skydda dina naglar.

Läs också: Slipp torra läppar – vi har knepen!
Lösögonfransar för nybörjare
5 produkter som gör jobbet när du sover

Bra att ha vid borttagning av gellack

 1. -20%

  Shape And Shine Tool

  Tweezerman

  En bra nagelfil med tre olika filytor, varav två putsningsytor och en poleringsyta för glans. Innehåller även nagelrensare.

  103 kr 129 kr Tillfälligt slut
 2. Complete Care 7 In 1 13 ml

  Sally Hansen

  Efterbehandla nageln med detta stärkande nagellack från Sally Hansen. Lacket stärker och återfuktar försvagade naglar.

  169 kr Tillfälligt slut
 3. Color Therapy 15 ml

  Sally Hansen

  En mjukgörande nagelbandsolja återfuktar inte bara nagelbanden, den stärker också dina naglar.

  129 kr Tillfälligt slut
Tipsa dina vänner!