Maggi, Hudvårdsterapeut, Nordicfeel

Hudterapeut Maggi: mina 3 bästa hudvårdstips

Nu när sommaren börjar gå mot sitt slut är det många som upplever pigmentfläckar eller att man fått lite kvisslor efter alla solprodukter. Men det finns knep! Läs mer om mig och mina bästa hudvårdstips här.

Hudterapeut Maggi

Maggi, Hudvårdsterapeut, Nordicfeel

1. Pigmentfläckar

Har du fått mörka fläckar från solen är det hög tid att börja behandla när semestern är över. Pigmentfläckar kan vara svåra att behandla, beroende på hur djupt de sitter och vilken typ av pigmentering du har.

Det absolut viktigaste vid en påbörjad behandling är att undvika solen, och att dagligen använda hög solskyddsfaktor. Tänk på att vara försiktig med solexponering även efter uppnått resultat, eftersom fläckarna lätt kan återkomma.

2. Oren hy med kvisslor

Gå på en djuprengörande ansiktsbehandling! Har du inte möjlighet till detta så rekommenderar jag att du köper en riktigt bra peeling som gärna får innehålla salicylsyra (som har väldigt god effekt på en tilltäppt hud). Glöm i så fall inte den djuprengörande masken efteråt för maximal effekt.

3. Förläng solbrännan

ÅTERFUKTA – Fukt, fukt och åter igen fukt! Glöm inte att peela huden ett par gånger i veckan för att få bort döda hudceller, så krämen kan komma ner ordentligt i hudens alla lager.

Läs också: Förvandla huden med Anti-age.

Mina rekommendationer:

Hydra Floral White Petal Perfecting Concentrate

Decléor
Läs mer

Urban Environment SPF50

Shiseido
Läs mer

Boost It Up

Hey Honey
Läs mer

Gentle Cream Exfoliant

Dermalogica
Läs mer

Om Maggi

Namn: Magdalena Pavic

Yrke: Hudterapeut på NordicFeel

Familj: Thea 5,5 år, Isabella 3,5 år och min man Mario

När visste du att du ville bli hudterapeut?

Jag började redan som 20 åring att arbeta med makeup i butik. Där väcktes mitt intresse för hudvård – från att trolla bort synliga hudproblem med smink till att faktiskt vilja få en problemhud i balans. Jag tog examen som Hudterapeut år 2007 efter studier på Elisabetskolan i Stockholm.

Vilket hudvårdsmärke tycker du är bäst?

Det här är en fråga som jag får väldigt ofta, haha! Jag har så klart hunnit testa rätt mycket produkter och det finns så sjukt bra hudvård på marknaden! Det finns alltså många bra hudvårdsmärken, men alla har vi ju olika behov och förutsättningar så därför kan jag inte säga att den ena är bättre än den andra. Det finns helt enkelt hudvårdsmärken som passar olika hudtyper.

Ser du någon skillnad på hudvård idag och för 10 år sedan?

Jag tycker att skönhetsbranschen är under ständig utveckling men skillnaden jag upplever just inom hudvården är att man idag kan utföra kraftigare salongs- och hemmabehandlingar.

Konsumenter är väldigt mycket mer pålästa och kunniga idag än för tio år sedan. Det gör nog att man tycker att det är ok när det gör ont eller sticks lite på huden under en behandling.

Tipsa dina vänner!