Rodnad

Rodnad i huden – så blir du av med problemet

Här ger vi dig de bästa knepen som minimerar rodnad och flammig hud!

Nordicfeel Lifestyle

Rodnad

Om du har extra känslig hud kan det hända att du upplever att huden blir varm och röd ibland. Oftast försvinner det ganska fort och huden bleknar, men hos vissa kvarstår rodnaden längre och blir i värsta fall kronisk.

Rodnaden kan vara olika stark, så kallad diffus men permanent rodnad (erytros) innebär att du alltid har en rödrosa ton på exempelvis kinderna, medan rosacea är en allvarligare och tydligare framträdande form av samma sak och ibland kan leda till inflammation i huden med röda utslag och vita pormaskar som klassiska symtom. Alla typer av rodnad har egentligen samma orsak – hyperaktivitet i hudens blodkärl.

Undvik dessa faktorer:

• Intensiv solexponering
• Snabba temperaturförändringar
• Stress
• Luftföroreningar
• Viss kost så som kaffe eller starkt kryddad mat
• Allergisk reaktion

Använd hudvårdsprodukter med vitamin C och B och välj en makeup- borttagning som inte torkar ut huden. Skölj inte huden med vatten utan köp en källvattenspray för uppfräschande och lindrande effekt och använd återfuktande kräm dagligen.

Grönt tar bort rött

Det finns många bra hudvårdsprodukter som kan lindra rodnaden i huden, men för dig som vill se snabba resultat och bli kvitt med rodnaden direkt, finns andra knep. Smink är ett bra sätt att tona ner rodnaden med. Använd gärna smink med grönt pigment, detta neutraliserar det röda i huden.

Redness Therapy

Murad

Perfekt serum för känslig och fuktfattig hud.

Läs mer

Redness Solutions

Clinique

Minskar och färgkorrigerar rodnad.

Läs mer
Tipsa dina vänner!