Solbränna, strand, sol, kvinna

3 smarta tips för dig med solskadad hud

Solen är en stor bov för din hy då den kan orsaka både djupa rynkor och grov och torr läderhud. Här ger jag dig tre tips som gör att du kan minimera solskadad hud.

Hudterapeut Maggi

Solbränna, strand, sol, kvinna

1. Så lugnar du röd och solbränd hy

Ta en dusch eller ett bad och skölj bort all solskyddscreme, salt och smuts. Smörj sedan in kroppen rikligt med en creme som har antiinflammatoriska, återfuktande och lugnande egenskaper.

Återfuktande after sun-produkter:

Nivea Sun – After Sun Moisture Lotion

En after sun med ingredienser som aloe vera som lugnar huden samt avokadoolja och vitamin E som förebygger hudens åldrande, samtidigt som de bevarar hudens elasticitet.

Peter Thomas Roth Cucumber De-Tox

Cucumber De-Tox från Peter Thomas Roth är perfekt efter en dag i solen. Ansiktsmasken återfuktar, avgiftar och lugnat torr, irriterad och solskadad hud.

Clarins – Soothing After Sun Balm Face & Body

Lugnar din hud efter solexponering och förhindrar att dagens solbränna utvecklas till synliga solskador samt minimerar risken att din hud flagnar.

Tips! Förvara din after sun i kylen! Då blir den kall och ger en extra sval och skön känsla på din brända hud.

 1. After Sun Moisture Lotion 200 ml

  Nivea
 2. Soothing After Sun Balm Face & Body 150 ml

  Clarins

2. Minska risken för solrynkor

Solen är en stor bov för din hy då den kan orsaka djupa rynkor och grov och torr läderhud. Det bästa är såklart att förebygga genom att vara försiktig med att exponera huden för stark sol och alltid vara noggrann med att använda ett bra solskydd. Men det finns cremer som minskar skadan även när den väl har skett.

Effektiva anti wrinkle-produkter:

Lumene – Hehku Celestial Radiance Recovery Night Cream

En anti wrinkle-creme som skyddar huden mot solens föråldrande inverkan. Innehåller 75 % naturliga ingredienser, bland annat havtornsolja och stimulerande peptide.

Filorga – Hydra Filler Mat Moisturizer Gel Cream 

Optimal kräm för kombinerad till fet hud. Med två olika sorters hyaluronsyra och polysackarider är krämen en fuktbomb som minimerar fuktförlust samtidigt som den balanserar sebumproduktionen och ger en balanserad hud.

Dr Brandt  – Do Not Age Time Reversing Cream

En creme som vrider tillbaka klockan genom att återhämta hudens ungdom. Den har närande, skulpterande och uppstramande egenskaper med hjälp av en unik blandning av eteriska oljor.

 1. Hydra Filler Mat 50 ml

  FILORGA
  585 kr Tillfälligt slut
 2. Do Not Age 50 g

  Dr Brandt
  1239 kr Tillfälligt slut

3. Trolla bort pigmentfläckar

Överdrivet solande kan orsaka solskador och bestående pigmentfläckar. Det som sker är att hudens melanin klumpar ihop sig och bildar mörka fläckar. Var speciellt försiktigt med solexponering om du är gravid då hormoner gör huden ännu mer känslig för just solskador.

Bra anti dark spots-produkter:

Dermalogica – Pure Light SPF50

En produkt speciellt framtagen för mogen hud som har tendens till pigmentfläckar. Den ger ett effektivt solskydd som ger ungdomlig hud och jämn solbränna.

Clinique Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector

Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector minimerar pigmentering och för en jämnare hudton. Lugnande ingredienser dämpar hudirritationer. Serumet kommer i en unik dubbelpump som ger perfekt mängd av varje serum.

e.l.f – BB Cream

Innehåller E-vitamin, jojoba, aloe och gurka som återfuktar, ger näring och förebygger ålderstecken. Den utjämnande formulan minimerar fina linjer och ger en naturlig och felfri täckning.

Tänk på! Har du en gång haft en pigmentfläck som du lyckats behandla bort är det lätt att den kommer tillbaka på samma ställe – så var extra noga med att skydda dessa områden från solens starka strålar.

Läs också: Bäst i test: Brun utan sol

 1. Pure Light SPF50 50 ml

  Dermalogica
 2. Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector 50 ml

  Clinique
Tipsa dina vänner!