man i mustasch

Det enda du behöver läsa inför Movember

Det är snart november vilket betyder att det är dags för Movember! Månaden av mustasch-odlande för en god sak. Vi på NordicFeel har samlat allt du behöver veta.

Nordicfeel Lifestyle

man i mustasch

Det här är Movember

Movember startar den första november och är en välgörenhetskampanj världen över för att uppmärksamma mäns hälsa med fokus på prostata- och testikelcancer. De som vill och kan delta rakar av all ansiktsbehåring den första november. Under hela november odlar, groomar och vårdar de sin nya mustasch samt samlar in pengar som går till forskning för att förändra synen på mäns hälsa.

Ta reda på mer hos Movember Foundation!

No shave November är inte riktigt samma sak och uppmuntrar istället alla (både män och kvinnor!) att donera pengarna de skulle lagt på rakning till cancerforskning.

Båda är fantastiska initiativ och här berättar vi hur du gör för att maxa mustaschen!

Slätraka rätt!

Prep

Välj en bra rakhyvel eller rakapparat – det du trivs bäst med. Se till att bladen är tillräckligt vassa. Har du skägg så trimma ner det först. Se till att din hud är ren och återfuktad och raka dig gärna efter duschen när porerna är öppna för smidigast rakning.

Shave

Använd en rakgel eller rakskum om du använder en rakhyvel. De flesta rakapparater idag fungerar för torrakning. Var lätt på handen för att inte irritera huden. Raka i riktningen som känns bekväm eftersom håret växer i olika riktningar i ansiktet. Tvätta rent ansiktet.

Aftercare

När du rakat dig är det viktigt att använda after shave eller after shave balm för att skydda din hy mot inflammerade hårsäckar och att återfukta.

Läs om skillnaden här.

Tips på rakprodukter

  1. Homme Shaving Gel 150 ml

    Biotherm

Ta hand om din nya mustasch

Välj form

Det finns en mängd olika mustascher! Sträva efter en som passar ditt ansikte, men ha det du är bekväm i. Har du ett ganska fyrkantigt ansikte kan det vara bra med en mustasch som går är lite bredare och pekar nedåt. Är ditt ansikte istället lite oval kan en mustasch som är lite trekantigare se bäst ut.

Trimma

Använd ett rakblad eller en liten sax för att trimma din mustasch och gör det när den är torr då den kan verka längre våt.

Treat it well

För att inga hårstrån ska förflytta sig under dagen, eller om du vill forma mustaschen är det ett vax du ska investera i. Skäggolja kan också vara fantastiskt för att hålla mustaschen fräsch och snygg.

Läs också: Raka dig som proffsen
Rätt skägg för din ansiktsform

 

  1. Moustache Scissors with Comb

    Tweezerman
Tipsa dina vänner!