Rakning tips

Raka dig som proffsen

Att rakning är en konstform har vi blivit medvetna om när vår generations män oftare går till barberaren än frisören. För visst är det en konst att raka rätt. Här är proffsens guide till den perfekta rakningen - hemma.

Nordicfeel Lifestyle

Rakning tipsIBL/All Over Press

Genvägen till en enkel våtrakning går genom duschen.

Varmt vatten och duschånga får hudens porer att öppna upp sig men mjukar även upp skäggstråna. Men se till att du först rengör ansiktet med en rengöringscreme som tar bort smuts och fett. Här har du grundkursen.

För dig som vill ta din rakning ett steg längre förbereder du huden med en rakolja eller en pre-shavetvål. Låt oljan få verka på din hud några minuter efter att du noggrant har masserat in den i skägget. Det mjukar upp både huden och dina skäggstrån och ger bättre glid vilket leder till en problemfri rakning.

Skapa det perfekta löddret

Proffsen gör det naturligtvis med en snygg rakborste och rakkopp. Har du bråttom bygger du upp ett bra raklödder genom att massera in din rakgel direkt på huden.

Använd cirkulära rörelser oavsett om du använder fingrarna eller en rakborste. Rakborsten hjälper till att mjuka upp och lyfta upp skägget så att du lättare kommer åt varje enskilt strå

Nu är det dags för själva rakningen.

Jobba med korta drag, lås handleden och låt hyvelns tyngd göra jobbet åt dig. Skölj hyveln med varmt vatten mellan varje omgång och bygg upp nytt lödder om det behövs. Proffsen går efter en rakningsstrategi där ansiktet har delats in i olika sektioner som rakas på olika sätt.

Men enkelt summerat; börja där huden är som tunnast på ansiktets sidor, fortsätt med halsen och avsluta runt mun och haka. Använder du en rakkniv kan du behöva hjälpa rakningen på traven genom att sträcka huden något för att få till en lättare, plan rakning.

Återfukta, återfukta, återfukta.

Se till att du får bort resterna av allt raklödder i ansiktet. Använd gärna kallt vatten eftersom det hjälper till att återsluta dina porer. Rakning tar hårt på din hud.

För att undvika hudirritationer och stramande hud, smörj in dig med en återfuktande ansiktscreme, after shave eller rakbalsam. Det finns en uppsjö spännande produkter på marknaden så välj en som är anpassad efter just din hudtyp – och undvik produkter med alkohol eftersom det torkar ut din hud.

Populära rakprodukter från Recipe For Men:

Facial Cleanser

Recipe For Men

Rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts djupt ner i porerna.

Läs mer

Clear Shaving Gel

Recipe For Men

En mjukgörande rakgel som inte löddrar.

Läs mer

Ultra Sensitive Shaving Foam

Recipe For Men

Ett extra milt rakskum för dig med känslig hud.

Läs mer

After Shave Balm

Recipe For Men

Motverkar rodnad och irritation.

Läs mer

Anti-Shine Moisturizer

Recipe For Men

Perfekt för dig som behöver extra fukt.

Läs mer

Beard Elixir

Recipe For Men

Svalkar och lindrar irritation i skäggbotten.

Läs mer
Tipsa dina vänner!