Grooming

3 steg till en välmående hud

Vind, kyla och rakning sliter på din hud - och även fet hy behöver återfuktning för att må bra. Här är rookiens snabbguide till hur du får en välmående hud.

Nordicfeel Lifestyle

Grooming

För det första – skillnad mellan mäns och kvinnors hud:

Män har högre talgproduktion och därmed fler talgkörtlar vilket kan bidra till att män oftare har fetare hud än kvinnor.

Mäns hud är tack vare testosteronet betydligt mer oljig vilket kan leda till att män oftare har problem med pormaskar, acne och grövre porer.

Män har oftare grövre och tjockare hud än kvinnor och skägget bidrar även till att huden blir grövre.

Mäns hud innehåller mer kollagen vilket gör att synliga ålderstecken uppstår senare än hos kvinnor.

Rengöring

Män har i allmänhet större porer och mer talgavsöndring än en kvinna. Trots det skippar många män att rengöra sin hud (nej, enbart vatten räcker inte och tvål är big no-no!). Nummer ett för en välmående hud som inte är glåmig eller visar för tidiga ålderstecken är rengöring.

Noggrann rengöring (helst två gånger om dagen men absolut på kvällen) förhindrar att orenheter och smuts samlas i porerna vilket i sin tur kan orsaka kvisslor och oönskade inflammationer i huden.

Välj en rengöringsprodukt som passar din hudtyp för att få maximalt resultat. Passa även på att unna din hud en ordentlig peeling då och då vilket även mjukar upp skäggstrån före rakning.

Återfukta

Det finns flera yttre faktorer som påverkar din hud och speciellt män, som oftare har en mer påfrestande arbetsmiljö, behöver återfukta sin hud för att få den att må bra. Tränar du dessutom mycket utomhus kan din hud behöva lite extra skydd mot sol, vind och kyla. Trots att män oftare har fetare hy behövs återfuktning.

Välj en återfuktande ansiktscreme som passar din hudtyp, gärna med spf vilket även behövs vintertid. En återfuktad hud irriteras inte alls av rakning i samma utsträckning som torr hud.

Åldersattack

Glöm inte huden kring ögonen! Det känsliga området kring ögonen är det mest utsatta hos män eftersom det är där åldrandet tar sitt uttryck allra först.

Välj en ögoncreme, eller en svalkande gel, som går till attack mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Facial Cleanser

Recipe for Men

Rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts djupt ner i porerna.

Läs mer

Intensive 24hr

Bulldog

Hudcreme som ger 24-timmars intensiv återfuktning.

Läs mer

Original Eye Roll-On

Bulldog

Minskar uppkomsten av fina linjer, svullnad och mörka ringar under ögonen.

Läs mer
Tipsa dina vänner!