Så uppnår du den perfekta hudhälsan – hudterapeutens tips

Det du gör varje dag ligger till grunden för en hälsosam hud. Här berättar Johanna Lind Bagge, auktoriserad hudterapeut, om hur du anpassar din hudvård för att uppnå den perfekta hudhälsan.

Nordicfeel Lifestyle

Såhär uppnår du den perfekta hudhälsan:

Rengöring och ansiktsvatten

Rengöring och ansiktsvatten är som ”schampo och balsam” – det hör ihop! Rengöringen är viktigt på kvällen för att avlägsna ev. makeup, smuts och orenheter från huden. Om du inte rengör huden ordentligt så spelar det inte någon roll vad du applicerar på huden efter. Rengöring är viktig även på morgonen för att avlägsna det naturliga fettet som producerats av huden under natten och som ligger på hudytan på morgonen. Annars blir det också som en barriär som förhindrar penetration av efterföljande hudvården. Det finns en mängd olika rengöringar och tänk på vilken konsistens du föredrar och använd aldrig uttorkande produkter och absolut inte tvål och vatten för det är som att ta ”svinto” på diskbänken för rengöring. Tvål torkar ut huden från sina naturliga fetter och lipider.

Serum

Serum är en högkoncentrerad produkt som djupbehandlar huden. Det är den produkt som vi hudterapeuter kallar för den ”riktiga hudvården” och man kan likna det vid att det är ”nyckeln” som startar bilmotorn. Serum är A och O för att få en hälsosam hud på djupet. Du får generellt 3 ggr så bättre resultat i huden genom att tillsätta ett serum och du kan börja med serum från ca 20-25 års ålder beroende på behov. Likaså här finns det olika serum för hudens olika behov.

Serum används morgon och kväll före sin efterföljande creme.

Dag- och nattkräm

Dagcremen är oftast mycket tunnare i konsistensen och den ska skydda och vårda huden samt tillföra andra viktiga näringsämnen. Nattcremen är rikligare i konsistensen och mera djupbehandlande för huden nattetid då huden ska reparera och återhämta sig. Sedan finns det sk. 24 h cremer som är en kombination av dag – och nattcreme. Är lite extra förtjust i just 24 h cremer som gör det enkelt med effektivt.

Ögoncreme

Ögoncreme är oerhört viktigt! Huden runt ögonområdet är som absolut tunnast och just vid detta område syns också alla ålderstecken först. Det är viktigt att ha en specialanpassad creme runt ögonen så man ej tar sin ordinarie creme runt detta området då den är alldeles för ” tung ” för huden att bära upp vilket leder till att man lätt blir påsig.

Peeling och ansiktsmask

Peeling av huden i ansiktet bör ske ca 1 – 2 ggr/veckan beroende på hudtyp. En känslig hud kanske istället peelar  2-3 ggr/månad. Men det är viktigt att avlägsna döda hudceller på hudytan så att hunden kan andas och att nya friska celler framträder samt att man har en bra upptagningsförmåga av sina hudvårdsprodukter. Det finns olika peelingprodukter anpassade efter respektive hudtyp.

Ansiktsmask är perfekt att lägga efter att peelingen är gjord för då är huden som renast. Fukt- och näringsrika ansiktsmasker är aldrig fel och denna tid på året då man verkligen fuktbomba huden med härliga fuktmasker som djupbehandlar huden.

Förvara din hudvård praktiskt

Ett extra tips för att göra din hudvårdsrutin ännu roligare och smidigare är att förvara dina produkter i en välsorterad necessär. Hos Ceannis hittar du klassiska necessärer i fina mönster som är lika praktiska som de är fina.

Sköter man denna hudvårdsrutin finns alla förutsättningar för att få en frisk och hälsosam hud. Att få en frisk hälsosam hud sker inte via ”mirakel” utan det sker via en hängiven hudvårdsrutin.

 1. Cosmetic Large Flower Linen

  Ceannis

  En stor necessär med vackert mönster och gott om plats för alla steg i din hudvårdsrutin.

  329 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. Sweet Cosmetic Small

  Ceannis

  En mindre necessär som passar perfekt för smink, eller dina mindre hudvårdsprodukter som lätt tappas bort.

  599 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. JLB Cosmetic Medium

  Ceannis

  En medelstor necessär som gör sig snygg på badrumshyllan! Med ett stort fack för hudvårdsprodukter samt ett innerfack där du kan förvara mindre produkter.

  499 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 4. Cosmetic Small Flower Linen

  Ceannis

  En liten necessär som fungerar perfekt som komplement till den större varianten.

Text av: Johanna Lind Bagge, auktoriserad hudterapeut.

Tipsa dina vänner!