Max Factor smink

Steg för steg: perfekt bas från grunden

Basen är allt! Här berättar jag i steg för steg hur du fixar den perfekta grunden med produkter från Max Factor.

Madelene

Max Factor smink

Så här gör du steg för steg:

Grunda med primer

Rengör och återfukta huden. Smörj in ansiktet med Miracle Smoothing Primer för att ge din foundation en bra grund. Denna är oljefri vilket gör att den passar bra för både oljig och torr hy.

Lägg på foundation

Applicera Healthy Skin Harmony Foundation med en buffing brush för att verkligen jobba in den på huden. Jag bygger på foundationen där jag tycker att det behövs full täckning, såsom vid mina näsvingar där jag blir som rödast.

Täck med concealer

Applicera Mastertouch All Day Concealer under ögonen, så nära ögonfransarna som möjligt för att få så jämn hudton som möjligt.

Få bort glans

Fixera concealern alternativt foundationen med Creme Puff puder. Jag använder en kompakt borste för concealern under ögonen och en fluffigare borste över T-zonen där jag lätt blir glansig under dagen.

Markera brynen

Fyll i brynen i dess naturliga riktning med en ögonbrynspenna. Jag använder en ljus nyans närmast näsan och mot “svansen” använder jag en mörkare penna.

Därefter borstar jag igenom brynen och fyller i eventuella “fläckar” där mina brynstrån är frånvarande med en brynskugga. Sista steget men ack så viktigt för snygga bryn är ögonbrynsgelé som borstas på med försiktiga drag för att inte dra bort produkt.

Lätt contouring

Jag använder Facefinity Compact Foundation “08 Toffee” som contourskugga under kindbenen och på pannan.

Applicera rouge

Le och applicera Creme Puff Blush på “äpplena” och dra resterande produkt bakåt mot hårfästet för att få en mjuk toning mot bronzern.

Framhäv kindbenen

Jag använder lite av en skimrig ögonskugga från ögonskuggspaletten Nude Palette Eyeshadow ”Golden Nude” och applicerar lite med fingret på högsta punkten på kindbenen. Plus lite i ögonvrån för en pigg blick.

Framhäv ögon och läppar

Måla en snygg vinge med eyelinern Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner och använd sedan mascaran False Lash Effect. Måla gärna två lager för att maximera volymen på fransarna. På med läppstift och toppa med lite gloss för extra plutiga läppar!

Här hittar du allt från Max Factor

Jag har använt dessa produkter:

Miracle Smooth Primer

Max Factor
Läs mer

Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor
Läs mer

Mastertouch All Day Concealer

Max Factor
Läs mer

Creme Puff

Max Factor
Läs mer

Natural Brow Styler

Max Factor
Läs mer

Facefinity Compact Foundation

Max Factor
Läs mer

Creme Puff Blush

Max Factor
Läs mer

Nude Palette Eyeshadow

Max Factor
Läs mer

Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner

Max Factor
Läs mer

False Lash Effect Mascara

Max Factor
Läs mer
Tipsa dina vänner!