Shiseido sol

Sola säkert med Shiseido

Äntligen sommar och solens varma strålar känns sanslöst välförtjänta efter en lång vinter. Och visst ska du njuta i solen – gör det bara på rätt sätt! Här ger vi dig guiden till den säkra solbrännan och produkterna som absolut måste med i strandväskan!

Alexandra

Shiseido sol

Hur fungerar SPF?

SPF 10, 15, 20 eller 50? Vad  betyder egentligen siffran som står på solprodukterna? Den talar helt enkelt om hur länge du kan få skydd mot UVB-strålning. Har produkten även en symbol med UVA med en ring runt så innebär det att minst 1/3 del av skyddet i produkten också skyddar mot UVA, detta gäller i EU. Har en solskyddskräm exempelvis SPF 30, innebär det att du kan vara ute i solen 30 gånger längre utan att bli bränd, jämfört med om du inte hade haft solskyddskräm.

Det är även viktigt att välja ett skydd som passar ens hudtyp samt hur snabbt man vanligtvis bränner sig i solen. Ju ljusare och känsligare hud, desto lättare blir den bränd. Testa gärna Shiseidos solserie som innehåller innovativa produkter med banbrytande teknologier och underbara konsistenser.

Vad innebär UVA och UVB?

UVA gör att hudens pigmentet mörknar, att huden blir tjockare och att vi åldras i förtid. Den står för den största delen av solens strålar som når jorden och är den strålning som tränger djupast ner i huden.

UVB gör att vi bränner oss om vi vistas för länge i solen. Den startar även produktionen av D-vitamin i huden och nybildningen av melanin.

Så solar du säkert:

Snåla inte med skyddet

Det kan vara svårt att veta hur mycket solprodukt man behöver för att få tillräckligt med skydd. Du bör använda cirka 35-40 ml till en helkroppsinsmörjning. Glöm inte att återapplicera varannan timme.

Förbered innan

Smörj in dig noga! Applicera solcrèmen innan du börjar sola, gärna minst en halvtimme innan, så får den bättre fäste i huden. Alltså, smörj in dig innan du går ut i solen.

Undvik solen mitt på dagen

Se till att undvika solen mitt på dagen när den är som starkast och skydda dig genom att använda skyddande kläder, solhatt/keps och solglasögon.

Glöm inte känsliga områden som läppar

Det finns ett område i ansiktet som många ofta glömmer men som kan behöva extra omtanke. Vem har inte varit med om att solen har gått hårt på läpparna och lämnat dem både skadade och smärtande? Så glöm inte att skydda läpparna med ett bra SPF-stick eller liknande.

Här hittar du alla Shiseidos solprodukter.

5 fördelar med Shiseidos solskydd

1. Du kan svettas och bada! Skyddet mot UV-strålar förbättras när huden kommer i kontakt med vatten eller svett. Dessa solskrämer höjer även skyddet när det är nödvändigt och är både vatten- och värmetåliga.
2. Anti pollution – skyddar huden mot luftföroreningar.
3. 360 graders skydd då produkterna håller UV-strålarna borta från olika vinklar.
4. Du doftar gott länge! Omvandlar oangenäm lukt av svett till en trevlig fräsch doft.
5. Konsistenser som är lätta att applicera och inte blir klibbiga eller vita på huden.

Tips på produkter från Shiseido

 1. Sun 50+ Expert s Pro Cream 50 ml

  Shiseido

  Solskydd för ansiktet med hög SPF som absorberas snabbt, återfuktar och är både vatten- och värmetåligt.

  485 kr Tillfälligt slut
 2. Sun 30+ Expert s Pro Lotion 150 ml

  Shiseido

  Skön och skyddande lotion för ansiktet och kroppen som inte kladdar, torkar in snabbt och ger ett långvarigt skydd.

 3. Sun 30+ Expert s Pro Cream 50 ml

  Shiseido

  Solskydd för ansiktet som absorberas lätt av huden samtidigt som den blir återfuktad.

  461 kr Tillfälligt slut
 4. Sun 50+ Expert s Pro Lotion 150 ml

  Shiseido

  Denna solkräm har en lätt konsistens som snabbt går in i huden utan att bli kladdig och sedan sitter den där oavsett om du svettas eller badar. Kan användas i både ansiktet och på kroppen.

  527 kr Tillfälligt slut
 5. Sun Protection Compact Foundation 12 g

  Shiseido

  En kompakt puderfoundation med högt UV-skydd och SPF30. Ger felfri täckning samtidigt som den skyddar huden mot solskador, såsom fina linjer och pigmenteringar.

  449 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 6. Sun Clear stick 20 g

  Shiseido

  Detta stick är perfekt för extra utsatta områden som hårbotten, öron, näsa och runt ögon.

Tipsa dina vänner!