Kvinna vid orange vägg

Så maxar du budgetvänlig hudvård

Kan du eller vill du inte lägga tusentals kronor på din hudvårdsrutin men fortfarande ha bra hy? Vi berättar hur du kan minska kostnaderna men maxa resultatet!

Anna-Sara

Kvinna vid orange vägg

Så köper du bra hudvård på en budget

Vi förstår att alla inte vill investera i produkter i badrummet som skulle kunna läggas på en renovering, en ny soffa eller vad det nu kan vara. Eller så har man helt enkelt inte råd. Det behöver inte betyda tråkig hudvård! Vi ger dig tipsen till hur du maxar din hudvårdsrutin – på en budget.

Tips för grym hudvård på en budget

Research

Ta reda på vad du har för hudtyp och tänk efter vad du vill förbättra. Vill du strama upp hyn? Bli av med acne? Du kan köpa hudvård för tusentals kronor men är den inte anpassad för din typ av hy eller vad du vill åstadkomma kommer du inte heller att få önskvärda resultat.

Läs mer: Guide: välj produkter för just din hudtyp!

Leta ingredienser

Vad är det egentligen i den där dyra krämen du vill ha den? Är det någon syra, vitamin eller mineral? Läs på om vilka de aktiva ingredienserna är och hitta dina budgetprodukter utifrån det.

Allt-i-allo produkter

Ibland kanske det inte är enstaka produkter som gör hudvårdsshoppingen dyr utan snarare en miljon olika produkter. Investera istället i en produkt som du kan använda till fler än en sak. Den här Shea Oljan från Maria Åkerberg kan till exempel användas som hudkräm, hårinpackning, nagelolja, sminkborttagning och en mängd olika saker till. Lumene har en kräm som funkar som både dag och nattkräm.

Läs mer: Multiprodukterna som kommer rädda din dag

Satsa på det viktigaste

Alla steg i hudvårdsrutinen kanske inte behöver vara prioritet 1. För min egen del så föredrar jag en bra budgetcleanser, den här från Urtekram använder jag, då min hy är rätt problemfri. Sen satsar jag istället mer på fukt (både dagkräm och serum) och regelbundna ansiktsmasker. Anpassa din hudvårdsrutin och satsa på ett par riktigt bra produkter!

Produkter vi rekommenderar (budget-friendly!)

 1. Creme 250ml

  Nivea

  Satsa på allt-i-allo produkter som fungerar som bodylotion, nagelkräm, fotkräm och handkräm

 2. Valo Glow Reveal Vitamin C Moisturizer 50ml

  Lumene

  Fuktkräm från Lumene med hyaluronsyra som återfuktar på djupet

 3. Shea Oil 250ml

  Maria Åkerberg

  Smörj in huden, gör en hårinpackning, multianvänd den!

  129 kr Tillfälligt slut
 4. Nordic Birch Cleansing Lotion 245ml

  Urtekram

  Skonsam rengöringslotion som gör sitt jobb

  65 kr Tillfälligt slut
 5. Calming Clay Mask 100ml

  Quick Fix

  Satsa gärna på en ansiktsmask! Vardagslyx

Tipsa dina vänner!