Kvinna vid orange vägg

Så maxar du budgetvänlig hudvård

Kan du eller vill du inte lägga tusentals kronor på din hudvårdsrutin men fortfarande ha bra hy? Vi berättar hur du kan minska kostnaderna men maxa resultatet!

Anna-Sara

Kvinna vid orange vägg

Så köper du bra hudvård på en budget

Vi förstår att alla inte vill investera i produkter i badrummet som skulle kunna läggas på en renovering, en ny soffa eller vad det nu kan vara. Eller så har man helt enkelt inte råd. Det behöver inte betyda tråkig hudvård! Vi ger dig tipsen till hur du maxar din hudvårdsrutin – på en budget.

Tips för grym hudvård på en budget

Research

Ta reda på vad du har för hudtyp och tänk efter vad du vill förbättra. Vill du strama upp hyn? Bli av med acne? Du kan köpa hudvård för tusentals kronor men är den inte anpassad för din typ av hy eller vad du vill åstadkomma kommer du inte heller att få önskvärda resultat.

Läs mer: Guide: välj produkter för just din hudtyp!

Leta ingredienser

Vad är det egentligen i den där dyra krämen du vill ha den? Är det någon syra, vitamin eller mineral? Läs på om vilka de aktiva ingredienserna är och hitta dina budgetprodukter utifrån det.

Allt-i-allo produkter

Ibland kanske det inte är enstaka produkter som gör hudvårdsshoppingen dyr utan snarare en miljon olika produkter. Investera istället i en produkt som du kan använda till fler än en sak. Den här Shea Oljan från Maria Åkerberg kan till exempel användas som hudkräm, hårinpackning, nagelolja, sminkborttagning och en mängd olika saker till. Lumene har en kräm som funkar som både dag och nattkräm.

Läs mer: Multiprodukterna som kommer rädda din dag

Satsa på det viktigaste

Alla steg i hudvårdsrutinen kanske inte behöver vara prioritet 1. För min egen del så föredrar jag en bra budgetcleanser, den här från Urtekram använder jag, då min hy är rätt problemfri. Sen satsar jag istället mer på fukt (både dagkräm och serum) och regelbundna ansiktsmasker. Anpassa din hudvårdsrutin och satsa på ett par riktigt bra produkter!

Produkter vi rekommenderar (budget-friendly!)

Creme nivea

Creme

Nivea

Satsa på allt-i-allo produkter som fungerar som bodylotion, nagelkräm, fotkräm och handkräm

Läs mer
Glow reveal Lumene

Valo

Lumene

Fuktkräm från Lumene med hyaluronsyra som återfuktar på djupet

Läs mer
Shea Oil Maria Åkerberg

Shea Oil

Maria Åkerberg

Smörj in huden, gör en hårinpackning, multianvänd den!

Läs mer
utrekram cleansing lotion

Nordic Birch

Urtekram

Skonsam rengöringslotion som gör sitt jobb

Läs mer
clay mask quick fix

Calming Clay Mask

Quick Fix

Satsa gärna på en ansiktsmask! Vardagslyx.

Läs mer
Tipsa dina vänner!