Kvinna vid orange vägg

4 enkla knep som maxar budgetvänlig hudvård

Kan du eller vill du inte lägga tusentals kronor på din hudvårdsrutin men fortfarande ha bra hy? Vi berättar hur du kan minska kostnaderna men maxar resultatet med produkter som kostar under 200 kr!

Nordicfeel Lifestyle

Kvinna vid orange vägg

Så köper du bra hudvård på en budget

Vi förstår att alla inte vill investera i produkter i badrummet som skulle kunna läggas på en renovering, en ny soffa eller vad det nu kan vara. Eller så har man helt enkelt inte råd. Det behöver inte betyda tråkig hudvård! Vi ger dig tipsen till hur du maxar din hudvårdsrutin – på en budget.

Tips för grym hudvård på en budget

Research

Ta reda på vad du har för hudtyp och tänk efter vad du vill förbättra. Vill du strama upp hyn? Bli av med acne? Du kan köpa hudvård för tusentals kronor men är den inte anpassad för din typ av hy eller vad du vill åstadkomma kommer du inte heller att få önskvärda resultat.

Läs mer: Guide: välj produkter för just din hudtyp!

Leta ingredienser

Vad är det egentligen i den där dyra krämen du vill ha den? Är det någon syra, vitamin eller mineral? Läs på om vilka de aktiva ingredienserna är och hitta dina budgetprodukter utifrån det.

Allt-i-allo produkter

Ibland kanske det inte är enstaka produkter som gör hudvårdsshoppingen dyr utan snarare en miljon olika produkter. Investera istället i en produkt som du kan använda till fler än en sak.

Shea Olja från Maria Åkerberg kan till exempel användas som hudkräm, hårinpackning, nagelolja, sminkborttagning och en mängd olika saker till. Lumene har en kräm som funkar som både dag- och nattkräm.

Läs mer: Multiprodukterna som kommer rädda din dag

Satsa på det viktigaste

Alla steg i hudvårdsrutinen kanske inte behöver vara prioritet 1. Anpassa din hudvårdsrutin och välj vad som är viktigt för dig. Är det en riktigt bra produkter som ger fukt? Satsa då på till exempel en dagkrämserum och regelbundna ansiktsmasker.

Produkter vi rekommenderar (budget-friendly!)

 1. Nordic Hydra 50 ml

  Lumene

  Fuktkräm från Lumene som ger intensiv återfuktning i 24 timmar.

  209 kr Tillfälligt slut
 2. Shea Oil 250 ml

  Maria Åkerberg

  Smörj in huden, gör en hårinpackning - multianvänd den!

 3. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - Blodmask 30 ml

  The Ordinary

  Satsa gärna på en ansiktsmask! Vardagslyx under 100 kr.

Tipsa dina vänner!