Serum tips

Så använder du serum – 3 enkla tips

I vilken ordning ska du använda dina hudvårdsprodukter? Här ger vi dig svaret!

Nordicfeel Lifestyle

Serum tips

Rengör huden innan applicering av serum

Använd alltid rengöring och ansiktsvatten så att huden kan ta upp serumet bättre. Det är även viktigt att använda sig av en hudcreme som skyddar och bevarar fukt och näring.

Använd serumet antingen på morgonen eller kvällen

Din dagliga hudvårdsrutin bör bestå av först en ytlig rengöring och därefter en andra omgång som rengör på djupet. Sedan ansiktsvatten för att återställa ph-balansen i huden. Applicera därefter ett serum, ögoncreme och sist en dag- eller nattcreme för bästa effekt.

Välj serum efter din hudtyp

Om du har akne ska du leta efter C-vitamin som minskar inflammation i huden. För torr hud: leta efter serum med E-vitamin, en antioxidant som skyddar cellerna mot skada.

Har du allmänt känslig hy ska du välja antioxidanter som grönt te- extrakt, resveratrol och ferulasyra som alla jobbar för att skydda samt läka din hy.

Vad är skillnaden?

Serum

Innehåller aktiva ingredienser och hjälper till att aktivera din dagcreme. Har en lätt konsistens som snabbt går in i huden.

Dagcreme

En tjockare formula med UV-skydd som skyddar och försvarar huden mot solens strålar. Den återfuktar och skyddar din hy under dagen.

Nattcreme

En speciellt utformad creme för natten som fungerar som ett komplement till ditt serum. Cremen ger näring och förnyar huden under natten.

Här kan du läsa mer om serumets fördelar.

Tips på serum

Pore Reform

Murad

Passar oren hy.

Läs mer

Aromessence Rose d'Orient

Decléor

Passar känslig hy.

Läs mer

Super Restorative Serum

Clarins

För mogen hud.

Läs mer
Tipsa dina vänner!