Betakaroten – hudens bästa kompis

Visste du att ämnet Betakaroten har massor av fördelar för både din hud och din insida? Här är allt du behöver veta om det populära kosttillskottet, som ger dig en naturligt solkysst hy och stärkt immunförsvar, men som också skyddar mot skadliga solstrålar och oxidativ stress.

Sanna

Vad är Betakaroten?

Betakaroten är en antioxidant som man hittar i bland annat morötter, vilket även avslöjar dess starka färg. Då betakarotenet lagras i hudens fettlager äter många tillskottet under våren och sommaren för att få en brunare nyans på huden, men även för att skydda sin hud inifrån. Betakaroten kan nämligen skapa ett naturligt skydd mot solens strålar, och stimulerar kroppens hudceller att producera det skyddande ämnet melanin. Betakaroten tabletter brukar även kallas brun utan sol tabletter eller soltabletter, just för sin förmåga att hjälpa huden att bli brun snabbare.

Vad är betakaroten bra för? 

Förutom att hjälpa dig att få en snygg, brun färg så är Betakaroten en antioxidant som skyddar cellerna i din kropp mot oxidativ stress. Man har sett samband mellan ett högt intag av betakaroten och ett stärkt immunförsvar samt stärkta slemhinnor i kroppen.

Hur äter man Betakaroten?

Betakaroten finns främst i morötter, men man kan även finna betakaroten i födoämnen såsom ägg, mjölk, gröna och gula grönsaker. Betakaroten finns även i mycket hög mängd i en alg kallad dunaliella salina. Du kan alltså hitta Betakaroten i många vanliga livsmedel, men många föredrar att få i sig rätt mängd Betakaroten i tablettform. Prova att äta betakaroten under ca tio veckor före solexponering tillsammans med en liten mängd fett och se effekterna!

 

 1. Betakaroten 100mg 50 pcs

  Better You
 2. Betakaroten 50mg 50 pcs

  Better You
 3. Beta boost 60 pcs

  Better You
  199 kr Tillfälligt slut
 4. Premium Sol 50 pcs

  Better You

Andra kompisar till huden, som hjälper till att både återfukta och skydda den, är exempelvis jojobaolja, sheasmör, jättenattljusolja och morotsfröolja, m. fl. Shoppa alla våra kosttillskott HÄR. 

(OBS! Rökare avråds från att äta mycket betakaroten då det kan ha motsatt effekt i kroppen).

Tipsa dina vänner!