retinol serum

Bästsäljande serum med retinol

Vill du minimera fina linjer, pigmenteringar eller förstorade porer? Då är det superingrediensen retinol du ska komplettera i din hudvårdsrutin! Här listar vi våra bästsäljande serum med retinol.

Alexandra

retinol serum

Vad är retinol & A-vitamin?

Retinol, även kallad A-vitamin, är en effektiv ingrediens som jobbar med att minimera fina linjer, pigmenteringar och acne. Det som är så speciellt med retinol är att när den kommer i kontakt med huden förvandlas den till A-vitaminsyra som har väldigt positiva egenskaper på just acne och solskadad hy. Den stimulerar även produktionen av kollagen och elastin, vilket ger en spänstig hud med färre och mindre fina linjer.

Retinol serum

Om du vill ha snabba och effektiva resultat är det serum du ska investera i! Ett serum kan tränga längre ner i hudstrukturen och gör att efterföljande produkter verkar bättre. Formula har tagits fram för att kunna penetrera längre ned i hudlagren och väljer du ett serum med retinol kan du alltså jobba djupare med bland annat fina linjer, porer och pigmenteringar. The Ordinary är kända för sina serum med retinol.

När ska du använda retinol?

Det är viktigt att komma ihåg att retinol är en stark ingrediens och att man succesivt ska implementera den i sin hudvårdsrutin. En bra riktlinje är att endast använda retinolprodukter på kvällstid efterkom de kan göra huden lite extra känslig. Komplettera alltid med ett UV-skydd med minst SPF 30 under dagtid!

Andra alternativ till retinol

Tyvärr är inte retinol för alla. Har du väldigt känslig hy kan den nya ingrediensen bakuchiol vara något för dig! Här är allt du behöver veta.

Läs också
Allt du behöver veta om Advanced Night Repair
Så fixar du brynen med Anastasia

12 populära serum med retinol

 1. 1

  Collagen & Retinol Serum 30 ml

  Pixi
 2. 2

  Retinol Fusion Pm 30 ml

  Peter Thomas Roth
 3. 3

  Ceramide Capsules Retinol Line Erasing Night Serum

  Elizabeth Arden
  533 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 4. 4

  Benefiance 30 ml

  Shiseido
 5. 5

  Granactive Retinoid 5% in Squalane 30 ml

  The Ordinary
 6. 6

  Granactive Retinoid 2% Emulsion 30 ml

  The Ordinary
 7. 7

  Advanced Skin Care 50 ml

  Löwengrip
  399 kr Tillfälligt slut
 8. 8

  Global-Repair Intensive Serum 30 ml

  FILORGA
 9. 9

  Resurgence 15 ml

  Murad
Tipsa dina vänner!