Skin roller

Allt du vill veta om skinroller

Vill du minimera rynkor, slapp hud och mörka ringar under ögonen? Då kan en skinroller vara trollstaven du behöver! Här berättar vi allt du behöver veta om detta superverktyg.

Alexandra

Skin roller

Vad är en skinroller?

Skinroller är ett litet redskap inom skönhetsvården som har blivit mycket populärt och efterfrågat under senaste tiden. Skinrollern används främst för att behandla rynkor, pigmenteringar, celluliter och ärrbildningar, men är även effektiv för att få en fastare, jämnare och mjukare hud. Redskapet kallas även för dermaroller och kan vara utformat på olika sätt, en omtyckt variant har en beläggning av rosenkvarts.

Skinroller hur ofta?

Många undrar – skinroller hur ofta? Svaret är att det är individuellt och att du måste ta hänsyn till din huds egenskaper, men ett genomsnittligt användande är mellan 1 till 2 gånger per vecka. Om du använder en skinroller av rosenkvarts finns det en fin symbolik: rosenkvarts betydelse är nämligen kärlekens sten och när du unnar dig lite extra omvårdnad är det för att du tycker om dig själv!

Skönhetsbehandling i hemmamiljö

Den verkligt stora finessen med att använda en skin roller är att du nu kan göra det i din egen hemmiljö. Du slipper boka tid på en salong som kanske ligger en bit bort och priset för behandlingen kommer med all sannolikhet blir väsentligt lägre när du genomför skönhetsrutinen själv.

Vad är en skinroller?

En skinroller är en liten vals som man rullar över huden i syfte att punktera den med mikroskopiska små hål. Detta är en föryngringsmetod för huden som gör att den regenererar sig i snabbare takt, vilket efterlämnar en fräschare och piggare hud. Skinrollers går att använda över hela kroppen, men det finns olika rollers för ansikte och kropp.

Hur använder man en skinroller?

Skinrollern används på noggrant rengjord hud. Före behandlingen kan man återfukta huden lite för bättre effekt och efteråt är det bra att lägga på en lugnande kräm. Ett annat sätt att använda sin skinroller på är att använda ett serum eller en ansiktsolja som Lumene Valo eller Clarins Double Serum. Ett serum som är extra skönt att lägga på efter behandlingen är Estée Lauder Advenced Night Repair. Att använda ett serum efter denna typ av behandling ger en bättre effekt och ett synligare resultat.

Beroende på vilken typ av serum som man använder efter skinrollern kan man få fram olika effekt. Om hudens åldrande känns problematiskt kan man med fördel välja ett anti-age serum. Ett filler-serum som Filorga Time Filler ger dubbelt resultat: dels verkar behandlingen mot tidiga tecken på åldrande och dels ger serumet en liknande effekt som man får efter en behandling med fillers, det vill säga en slätare och jämnare hud.

Är det säkert att använda en skinroller?

Att använda en skinroller är säkert, självklart måste man följa instruktionerna, men i övrigt är det en beprövad metod för att få en hud som ser både yngre och slätare ut samt reducerar ärr, missprydande fläckar och tecken på tidigt åldrande. Ja, dessa rollers håller högsta klass och är CE-certifierade och godkända för hemmabruk. Våra skinrollers är CE-certifierade, godkända för hemmabruk och av högsta kvalitet och du hittar några av dem här: Sense of Beauty Skin Roller och Dermaroller Skin Roller.

Tips när du köper skinroller

När man väljer en skinroller för hemmabruk bör man fundera över var man kommer att använda den, på ansiktet eller kroppen? Det som kan vara bra att veta är att det är skillnad på nålarnas längd. Det finns 0.5 mm, 1 mm och 1.5 mm och de kortaste nålarna används för tunn hud i exempelvis ansiktet medan de tjockare nålarna fungerar bra på kroppen mot bland annat bristningar och celluliter.

Tips på Skinroller

 1. Rose Quartz Skin Roller

  Sense of Youty
 2. PRO

  Skinroller
  499 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Tips på serum som passar till skinroller

 1. Nordic-C 30 ml

  Lumene
  299 kr Tillfälligt slut
 2. Double Serum 30 ml

  Clarins
 3. Advanced Night Repair Serum 30 ml

  Estée Lauder
 4. Time-Filler Intensive Serum 30 ml

  FILORGA
Tipsa dina vänner!