Clinique 3 step

Enkel & effektiv hudvårdsrutin med Clinique 3 Step

Är du ute efter en hudvårdsrutin som kräver minimalt med tid men som ger stora resultat? Då ska du testa Cliniques berömda 3 stegsmetod! Här berättar vi allt du behöver veta.

Alexandra

Clinique 3 step

Clinique 3 step

Att hinna med en storslagen hudvårdsrutin kan både vara svårt och dyrt. Håller du med? Då ska du testa Clinique 3 step! Det är en 3 stegsmetod för dig som är ute efter en enkel men effektiv hudvårdsrutin. Allt som krävs är tre produkter och tre minuter, morgon och kväll.

Är du intresserad av fler produkter från Clinique hittar du hela utbudet här!

Metoden går ut på att:

Rengör

Med Cliniques Liquid Facial Soap är det enkelt att rengöra ansiktet! Rengöringen skummar när den kommer i kontakt med vatten och tar därmed effektivt bort smuts samt makeup som samlats under dagen.

Exfoliera

Clarifying Lotion är ansiktsvattnet som ger en slät och fin hy snabbt! Huden blir även mer mottaglig för nästkommande produkt.

Återfukta

Ansiktskrämen Dramatically Different Moisturizing återfuktar huden på djupet. Kan användas både morgon och kväll. Här nedan tipsar vi om vilka produkter och kit som passar just din hudtyp.

Torr hy – Step 1

En torr hy känns ofta stram och har svårare att behålla rätt fuktbalans. Här krävs massor av fukt och rätt produkter som skyddar hudens naturliga fuktbarriär, samtidigt som den förbereder huden för efterföljande vård. Clinique Step 1 gör underverk för just torr hy eftersom produkterna gör huden ren därmed redo för massor av fukt!

Produkter för torr hy

 1. 3 Step Skin Care 1

  Clinique
  235 kr Tillfälligt slut
 2. All About Clean Liquid Facial Soap Extra-Mild 200 ml

  Clinique
 3. Clarifying Lotion 1 200 ml

  Clinique
 4. Dramatically Different Moisturizing Lotion+ 50 ml

  Clinique

Blandhy – Step 2

Har du torr hy på kinderna men är fet över T-zonen? Och kanske försvinner din foundation redan vid lunch medan din rouge sitter kvar till afterworken? Då har du förmodligen en blandhy som mår extra bra av att få återfuktning på de torra partierna och minimerar talgproduktionen på de mer feta. Clinique Step 2 passar dig med just blandhy eftersom produkterna balanserar dessa områden.

Produkter för blandhy

 1. 3 Step Skin Care 2

  Clinique
  235 kr Tillfälligt slut
 2. All About Clean Liquid Facial Soap Mild 200 ml

  Clinique
 3. Clarifying Lotion 2 200 ml

  Clinique
  265 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 4. Dramatically Different Moisturizing Lotion+ 50 ml

  Clinique

Fet hy – Step 3

Du med fet hy känner igen den eftersom den ofta blir glansig, oljig och har något förstorade porer. Här är det viktigt att rengöra och minimera talproduktionen men även att återfukta så att inte huden blir för torr. Clinique Step 3 avlägsnar döda hudceller och rengör huden på djupet. Huden känns smidig, mjuk och får mer lyster med steg 3.

Produkter för fet hy

 1. 3 Step Skin Care 3

  Clinique
  235 kr Tillfälligt slut
 2. Liquid Facial Soap Cleanser 200 ml

  Clinique
 3. Clarifying Lotion 3 200 ml

  Clinique
  265 kr Tillfälligt slut
 4. Dramatically Different Moisturizing Gel 50 ml

  Clinique
Tipsa dina vänner!