Klipp

5 tips: Så behåller du den nyklippta känslan

En perfekt klippt page eller lob är en av vårens hetaste investeringar. Men hur håller man sin frisyr i samma perfekta skick som när man kliver ut från frisören? Vi ger dig guiden med fem smarta tips som får ditt klipp att glänsa längre.

Nordicfeel Lifestyle

Klipp

1. Maxa med fukt – schampo & balsam 

En tekniskt avancerad klippning gör sig bäst på ett välskött och glänsande hår. Titta efter ett fuktgivande schampo och balsam med smootning-effekt som matar med näring och stänger hårstrået vilket skapar en extra glans.

2. Kurera dig med hårinpackning

För att uppnå den där silkiga känslan så det dags att boka in en hårdate med dig själv. Lägg ett par extra minuter en gång i veckan på att applicera en närande inpackning eller hårmask. Ett supertrick är att skölja ur inpackningen lite slarvigt och låta den ligga kvar som en mjukgörande hinna.

3. Hårfärga dig i form

En fantastik klippning är bara halv utan en lika härlig färg. Lek loss bland vårt stora utbud av lyxiga färger eller toningar och investera i din vårlook redan nu. En extra upside med att färga håret är de många näringsämnena som kommer på köpet tillsammans med en underbar stadga som ger nytt liv till ett trött hår.

4. Glöm inte värmeskydd

Det går inte att komma ifrån att den perfekta pagen eller loben inte blir riktigt galasnygg förrän värmeverktygen har gjort sitt. Därför är det nödvändigt att investera i ett värmeskydd med kvalitet som blir en preparerande kur innan plattning, föning eller lockning med tång. Låt istället håret vila helt någon dag i veckan då du fäster håret slarvigt med ett par hårnålar.

5. Hårstyling – tar dig till nya nivåer

Pricken över i:et är att bada i glans. Rusta med serum, glansspray och en hårspray för stadga. Vågar du ta steget fullt ut och klippa kortare? Be din frisör att klippa en frisyr som tillåter flera stylingmöjligheter, där du kan växla från lugg, till bakåtkammat, till sidbena. Arbeta in ett vax eller en gelé i handflatorna och utnyttja hårets naturliga rörelser när du stylar och testar dig fram.

Hårvård

Upptäck

alla hårvårdsprodukter
Läs mer
Tipsa dina vänner!