Beautyhacks hår

3 beauty hacks för ditt hår

Snabba hårhemligheter för en snyggare vardag? Voila – här är våra smartaste tips!

Alexandra

Beautyhacks hår

Beachy Waves med hushållspapper

Istället för en frottéhandduk, som är det vi oftast torkar håret med, testa att använda tjockt hushållspapper. Krama först ur håret så mycket som möjligt med hjälp av händerna. När håret inte droppar längre kan du börja torka det med hushållspapper.

Krama försiktigt upp håret med pappret. När pappret är helt blött tar du nytt och fortsätter tills du har fått ut så mycket av vattnet som möjligt. Låt sedan håret självtorka. Med hjälp av hushållspapper, som är mycket skonsammare mot håret och inte skapar den frissighet som en frottéhandduk gör, och genom att inte blåsa sönder lockarna med en hårfön, får du fina och frissfria surflockar som håller hela dagen – och hela kvällen.

Nästa dag kan du, för att fräscha upp dina beachlockar, fukta håret och göra samma procedur igen med papper och självtorkning. Voilà – ditt hår får de där sommar chica och härliga surflockarna som vi alla drömmer om!

Torrschampo i t-zonen

Innan du börjar är det viktigt att du väljer rätt torrschampo. Har du mörkt hår bör du välja ett färgat eller transparent torrschampo. Applicera genom att hålla munstycket cirka tio centimeter från håret, och tänk på att inte spraya på ett och samma område för länge utan fördela torrschampot jämnt och fint. Massera in det i din hårbotten på samma sätt som du skulle ha gjort med ett vanligt schampo i duschen.

Precis som med ansiktet där T-zonen, hudens feta parti, utgörs av pannan, näsan och hakan så finns det även en T-zon i hårbotten. Tänk dig att bokstaven T är ritad på ditt huvud längs benan på toppen av huvudet och sedan fram längs med hårfästet. Fokusera på det området när du använder ett torrschampo. Det är ofta här håret blir fett först, vilket gör att det kan se otvättat ut.

 1. -15%

  Dry Shampoo 250 ml

  Maria Nila
  262.65 kr 309 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. Dry Shampoo Brown 200 ml

  REF Stockholm

Sov på en silkeskudde

Sov helst på kuddar med örngott i satin eller silke, då går håret inte av eller bryts när du vänder på dig i sömnen. Andra orsaker till att håret kan gå av är om det är väldigt torrt eller sprött. För att motverka torrt hår, tänk på att enbart schamponera hårbotten när du tvättar håret.

När du sedan sköljer ur räcker det att schampot från din hårbotten rengör längderna. Det blir en skonsam tvätt och håret behåller sina naturliga fetter.

 1. -15%

  Head & Hair Heal 350 ml

  Maria Nila
Tipsa dina vänner!