3 skönhetsknep för dig som är lat (men vill vara snygg ändå!)

Är du lat eller känns det mest som att du inte har lika många timmar på dygnet som alla andra men ändå vill se bra ut? Då är det här precis vad du behöver!

Anna-Sara

Skönhetsknep

Har du också blivit lurad av citatet Du har lika många timmar på dygnet som Beyoncé? Well, you don’t eftersom Queen B troligtvis har någon som städar, lagar mat, och springer ärenden åt henne. Men good news, efter år av att ha varit lat har jag hittat många skönhetsknep som förenklar vardagen. Här är mina tre bästa.

3 lata skönhetsknep


1. Använd skira nagellack

Ja, svarta och röda naglar är jättefint. Men vem har tålamod att ta bort det sen? Först skavs det av och är fult, i vad som kan vara dagar innan det tas bort. Jag drar mig alltid lite för att ta bort mörka nagellack för att det är SÅ jobbigt.

Lösning: Använd skira nagellack med lite färg och glans. Det ger ett fräscht intryck, som att du tar hand om dina naglar. Superbonus för att det inte syns (tydligt) när det blir avskavt och är lätt att ta bort eller fixa till.

2. Effektivisera ansiktstvätten

Jag är jättenoga med min kvällsrutin. Jag tar bort sminket, dubbelrengör, använder ansiktsvatten, serum, ögonkräm och nattkräm. På morgonen däremot är jag trött och har tidsbrist (antagligen för att jag snoozade för länge!).

Lösning: På nattduksbordet har jag lite bomullsrondeller och ansiktsvatten, eller toner, i en sprayflaska. När jag vaknar sprayar jag ansiktsvattnet i ansiktet och torkar av med en bombullsrondell. Eftersom jag rengör ordentligt på kvällen behöver jag inte köra en tuff rengöring på morgonen igen. Det här räcker gott och väl för min torra hy.

Jag blir ren och vaknar till!

3. Läppar som syns

Det är jätteroligt att sminka sig och det ger en ”put together look”. Men full glam eller ens full vardagslook är ingenting jag gör regelbundet.

Lösning: Lägg en lätt bas (BB-cream, concealer och eventuellt lite bronzer), mascara och släng på en stark läppfärg. Mina favoriter är en stark cerise-rosa, en varm röd eller burgundy-toner. Matcha gärna med en messy bun eller stram hästsvans. Frisyrer som råkar vara perfekta när det gått lite väl länge mellan hårtvättarna.

 

Läs också:
Skönhetsknepen som sparar tid på morgonen
Vitaminen som ger din hy lyster
6 klassiska sminkningar du bara måste kunna

Tipsa dina vänner!