Dermalogica

Min hudvårdsrutin under vintern

Här berättar jag om min dagliga hudvårdsrutin för att hålla huden i schack under vinterhalvåret. Läs mer om vilka produkter jag rekommenderar!

Sellwin

Dermalogica

Dermalogica Skin Kit

Det är viktigt att anpassa sin hudvård efter hudens behov men även efter hur vädret förändras. Under hösten och vintern tenderar huden att bli torr och fnasig väldigt enkelt. När min hud hamnar i sådan obalans får jag också lättare problem med acne och huden känns väldigt matt och tråkig. Jag försöker då att anpassa min hud efter vad den behöver – med massa fukt och näring.

Min hudvårdsrutin består just nu av Dermalogicas Skin Kit Normal/Dry Skin från Dermalogica som innehåller produkter i mindre storlekar. Perfekt om du vill köpa ett prova-på-kit eller ha med på resan. Dessa kit finns för olika hudtyper här.

Morgon

Jag börjar min morgon med att tvätta ansiktet med Special Cleansing Gel som jag masserar in med rena händer sedan tvätta bort. Efter det använder jag Multi Acive-Toner med bomullspads och drar lätt runt huden för att få bort all kvarliggande smuts. Jag är särskilt noggrann runt ytor så som hårfästet och näsan där det tenderar att samlas smuts.

Återfuktning är nästa steg. Då använder jag en ytterst liten klick av Intense Eye Cream runt ögonpartiet, viktigt att använda lite då produkter är dryg och huden runt ögonen är väldigt tunn. Resten av ansiktet masserar jag med cirkulära rörelser med Skin Smoothing Cream. En perfekt återfuktare under dagen! Jag försöker alltid vänta en stund innan jag applicerar smink så produkterna får tid att sjunka in och aktiveras.

Kväll

På kvällen är det viktigt att djuprengöra huden då smink och smuts samlats på hyn under dagen. Om huden inte blir riktigt rengjord blir det betydligt svårare för de återfuktande produkterna att verka och porer bildas enkelt. Jag tvättar ansiktet precis som på morgonen men lägger även till en exfoliering i min kvällsrutin. Gentle Exfoliant Cream är perfekt då den rengör hyn utan att vara för aktiv Den är perfekt för daglig användning. Känns hyn torr så är en fuktmask bra att sova med ungefär 1-2 gånger i veckan.

Här hittar du fler hudvårdspaket för olika hudtyper

Läs också
Topplista parfym
5 populära handkrämer för torra händer

Shoppa här:

Skin Kit

Dermalogica

För normal och torr hy.

Läs mer

Skin Kit

Dermalogica

För fet hudtyp.

Läs mer

Skin Kit

Dermalogica

För torr hudtyp.

Läs mer
Tipsa dina vänner!