Parfymguide till honom

För honom – hitta rätt parfym för olika tillfällen

Signaturdoft, javisst, men går du klädd i samma kläder, vid alla tillfällen? Vi tipsar dig om hur du bygger upp din kompletta doftgarderob!

NordicFeel Lifestyle

Parfymguide till honom

Drömmen är såklart att hitta en doft som andra refererar som din, som är ett med både dig och din personlighet – men varför inte bygga upp en komplett doftgarderob som du kan matcha med din skiftande stil, humör och tillfälle? Vi tipsar om olika parfymer och när du ska använda dem.

Klassiskt fräschta dofter

Klassiskt fräscha

Casual-dofter som funkar lika bra på jobbet, som på söndagspromenaden och den avslappnade afterworken. För mannen som vill vara lika klassiskt elegant som toppmodern.

Fräscha parfymtips

Light Blue från Dolce & Gabbana och Acqua Di Gio Homme från Giorgio Armani. Prova också Eau De Lacoste Blanc från Lacoste – en ren och unik doft som öppnar upp med en blandning av grapefrukt, kardemumma och rosmarin.

Giorgio Armani Acqua di Gio EdT

Acqua di Gio

Giorgio Armani
Läs mer
Dolce & Gabbana Light Blue Pour Homme EdT

Light Blue

Dolce & Gabbana
Läs mer
Lacoste Eau de Lacoste Blanc EdT

Eau de Lacoste Blanc

Lacoste
Läs mer
Sportigt svala dofter

Sportigt svala

Perfekta vardagsdofter för den aktiva mannen eller för den som vill ge sken av att vara det. Till skaran sållar sig dofter med marina, salta inslag och dofter med uppfriskande energi och fräschör, gärna i form av olika citrusinslag.

Tips på sportiga parfymer

Gucci by Gucci Pour Homme Sport från Gucci och Boss Bottled Sport från Hugo Boss. The One Sport från Dolce & Gabbana är en annorlunda och fräsch doft för den aktiva mannen som föredrar en mer diskret doft.

Dolce & Gabbana The One Sport EdT

The One Sport

Dolce & Gabbana
Läs mer
Gucci by Gucci Pour Homme Sport EdT

Gucci by Gucci Sport

Gucci
Läs mer
Hugo Boss Bottled Sport EdT

Bottled Sport

Hugo Boss
Läs mer
Manligt maskulina dofter

Manligt maskulina

Djupa dofter som inger respekt, intensitet och seriositet, perfekta för det striktare businessmötet eller heldagskonferensen. Här passar träiga dofter med spännande inslag av tobak, läder och olika nyanser av peppar som handen i handsken.

Maskulina parfymtips:

The One for Men från Dolce & Gabbana och L’Homme från Yves Saint Laurent. Sauvage är den senaste parfymen från Christian Dior – om du letar efter en aromatisk och fräsch parfym är detta något för dig!

Dior Sauvage EdT

Sauvage

Dior
Läs mer
Yves Saint Laurent L'Homme EdT

L'Homme

Yves Saint Laurent
Läs mer
Dolce & Gabbana The One for Men Edt

The one

Dolce & Gabbana
Läs mer
Kryddiga och sensuella dofter

Kryddigt sensuella

Lockande, sexiga dofter som gjorda för den heta dejten och den romantiska middagen på tu man hand. Varma dofter med aromatisk underton och spännande mystik är dofter som sänder ut sensuella signaler.

Kryddiga parfymtips

Guilty Intense från Gucci är en intensiv och djärv limited edition-doft skapad speciellt för spännande kvällsaktivitet. Prova gärna Spicebomb från Viktor & Rolf eller Uomo från Valentino – en doft som gör att du kan förföra med både träiga och kryddiga doftnoter.

Gucci Guilty Intense EdT

Guilty Intense

Gucci
Läs mer
Valentino Uomo EdT

Uomo

Valentino
Läs mer
Viktor & Rolf Spicebomb EdT

Spicebomb

Viktor & Rolf
Läs mer

Några guidelines på vägen

Parfym efter årstid

Välj lättare dofter på sommaren och tyngre på vintern, men följ det inte slaviskt – det är du som ska trivas med din doft.

Förvara svalt

Förvara dina dofter svalt, förslagsvis i klädkammaren, och gärna kvar i förpackningen – inte i direkt solljus, då oxiderar de och tappar snabbare sin doft.

Prova

När du provar ut en ny doft, bär den helst under en dag, eller längre än 20 minuter, för att känna exakt hur den utvecklar sig och doftar på huden – och inte minst hur den får dig att känna dig.

Signaturdoft för varje tillfälle

Låt det ta tid att bygga upp din kompletta doftgarderob – tänk att du ska hitta en signaturdoft för varje tillfälle.

Tipsa dina vänner!