Ekologisk hudvård

Sustainable Beauty – skönhet som tar ansvar

Nu kan du välja produkter från vår nya kategori Sustainable Beauty. Skönhet som tar lika väl hand om dig som miljön och alla dem som finns med under processen. Vi reder ut skillnaden mellan ekologiska, naturliga, veganska och ej djurtestade produkter.

Nordicfeel Lifestyle

Ekologisk hudvård

Ekologiskt – när innehållet räknas

Eko-trenden är enorm och troligtvis hör det ihop med att vi har blivit mer medvetna och därmed ställer högre krav på innehållet i våra skönhetsprodukter. Men vad är skillnaden mellan ekologiska och naturliga produkter?

Ekologiska produkter innehåller ingredienser från odlingar där bekämpningsmedel och konstgödning inte är tillåtet. Förutom att ekologiska produkter håller tillsatserna borta från din kropp så gör du också en insats för miljön och vårt ekosystem som bland annat får ett renare vatten. Dessutom innebär de ekologiska odlingarna att alla som jobbar där slipper utsättas för skadliga bekämpningsmedel.

Det kan vara viktigt att veta att certifierade produkter oftast inte kan innehålla 100% ekologiska ingredienser. Det beror på att innehåll som till exempel vatten och lera inte kan klassas som ekologiskt då det är ingredienser som inte går att odla. Här hittar du alla ekologiska produkter.

Naturliga produkter innebär att ingredienserna kommer från naturliga ämnen som exempelvis kokos, olivolja eller avokado. Ingredienserna har ett naturligt ursprung men har sedan processats på vägen och kan därmed innehålla tillsatser. Här hittar du alla naturliga produkter.

Här hittar du hela vårt Sustainable Beauty-sortiment.

Tips på produkter

Super BioActive

Estelle & Thild

Ekologisk, naturlig och vegansk hudolja.

Läs mer

Spearmint And Medowsweet

John Masters Organics

Ekologiskt och naturligt schampo.

Läs mer

Iris Hydrating Facial Lotion

Weleda

Naturlig och ekologisk ansiktslotion.

Läs mer

Veganska och Ej djurtestade produkter

Att en produkt inte är djurtestad innebär att den inte har tagits fram med hjälp av djurförsök. En Vegan-märkning är däremot fri från ingredienser av animaliskt ursprung, till exempel bivax eller lanolin (fett från fårull). Dessutom får inga animaliska råvaror ha förekommit i tillverkningsmiljön.

Här hittar du alla veganska skönhetsprodukter och här alla Ej djurtestade.

Lyssna Här kan du lyssna på vår podcast där Angelica Zetterström ”Ekomorsan” berättar om hållbar skönhet.

Tips på produkter

Head & Hair Heal

Maria Nila

Veganskt schampo som ger volym.

Läs mer

Mint Lip Balm

Hurraw!

Veganskt och ej djurtestat läppbalsam.

Läs mer

Color Statement Lipstick

Milani

Veganskt och ej djurtestat läppstift.

Läs mer

Liten ingrediens-ordlista:

Parabener – konserveringsmedel som används i många vatteninnehållande produkter för att förhindra tillväxt av exempelvis bakterier och svamp. Näst efter doftämnen är konserveringsmedel den vanligaste orsaken till kontaktallergi mot kosmetika och hygienprodukter.

Mineralolja – en av de vanligast förekommande ingredienserna i massproducerade hudvårdsprodukter. Innehåller inga fettsyror eller vitaminer och tas inte upp naturligt av huden, vilket kan orsaka en rubbning av hudens naturliga förmåga att återfukta sig.

Sulfater – löser upp fett och används med fördel i schampo. Kan dock lösa upp hudens naturliga fettnivåer och därmed lämna huden uttorkad.

PEG – syntetiska emulgeringsmedel som används för att förhindra att produkter som består av vatten och fett skär sig. Är i vissa fall svåra eller omöjliga för naturen att bryta ned.

Silikoner – gör produkter vattenfasta och ger en tillfällig känsla av lenhet. Kan torka ut huden, är omdiskuterade för sina negativa hälsoeffekter på kroppen och kan vara svåra för naturen att bryta ned.

Tipsa dina vänner!