Clarins

Ansvarsfull skönhet med Clarins

Kärnan i Clarins verksamhet är kärleken till människor och vår planet. Varumärket tror att skönhet kommer från hjärtat och uttrycks genom att vidta åtgärder för att skydda planeten och hjälpa människor med sämre förutsättningar i livet. Här är fyra anledningar till att använda Clarins (förutom deras fantastiska produkter så klart).

Alexandra

Clarins

1. Värnar om miljön

Clarins gör inte bara fantastiska produkter som ger lysande resultat, de värnar även om vår miljö. Till exempel har verksamheten som mål att använda 100% återvunna förpackningar. Andelen återvinningsbart förpackningsmaterial, såsom glas och kartong, står redan för 63% av Clarins produkter idag. För att uppnå detta mål är Clarins utrustad med en eko-kalkylator som hjälper till att bedöma, göra val och utföra energivinster på bland annat vattenförbrukning, återvunnet material och val av förpackningar.

Clarins gynnar även organiska ingredienser, lokalt odlade växter och varor som hämtas i enlighet med rättvis handel. När de skördar ingredienser används metoder som skyddar ekosystem, främjar lokala samhällen och framför allt respekterar biologisk mångfald. 40% av de naturliga extrakten i produkterna kommer från ekologiskt odlade växter – en andel som Clarins inför 2025 satsar på att fördubbla.

1. Socialt ansvar

Clarins jobbar även med socialt ansvar där de bland annat är starkt engagerade i FEED. Det är en social verksamhet som grundats av Lauren Bush 2007, och strävar efter att ge mat till barn från de fattigaste länderna och hjälpa dem att gå i skolan. År 2021 har FEED tillsammans med Clarins tillhandahållit mer än 30 miljoner skolmåltider – med fokus att det ska bli mer.

3. Lokala producenter

När det är möjligt utvecklar Clarins långsiktiga partnerskap som överensstämmer med rättvis handel – som kombinerar socialt bistånd och ekonomisk utveckling med odling av de växter som krävs för att skapa Clarins formler. År 2008 undertecknade Clarins sitt första avtal av denna typ, genom att kombinera inköp av råvaror med hjälp till små producenter och deras lokala samhällen genom rättvisare ersättning, förbättrade levnadsvillkor och tillgång till hälsa och utbildning.

4. Innovativa produkter

Clarins Laboratories anses vara pionjärer inom områdena växtvetenskap och teknik. Clarins forskare har skapat banbrytande formler som är oöverträffade inom kosmetikaindustrin. Genom att lyssna, observera och analysera – har Clarins öppnat nya vägar inom detta Deras prisbelönta Anti-Pollution Complex lanserades 1992 för att skydda huden från de skadliga effekterna av miljön. Idag finns det här kraftfulla komplexet i alla Clarins dagkrämer, och det förbättras ständigt.

Här kan du läsa mer om Clarins arbete

Nyfiken på vilka produkter från Clarins som säljer bäst hos oss? Se topplistan här.

Produkter som är älskade världen över:

 1. Double Serum 30 ml

  Clarins

  2 serum i 1 - Double Serum är Clarins mest kompletta och mest effektiva anti-age serum.

 2. Beauty Flash Balm 50 ml

  Clarins

  Askungekrämen alla pratar om- ger din trötta hy lyster, jämnare hudton och ett härligt glow.

  409 kr Tillfälligt slut
 3. Tonic Body Treatment Oil 100 ml

  Clarins

  En olja som hjälper till att förebygga uppkomsten av bristningar.

 4. Total Eye Lift - Ögonkräm 15 ml

  Clarins

  En komplett ögonkräm som synbart ger ett lyft och samtidigt minimerar rynkor, påsar och mörka ringar.

Tipsa dina vänner!