BB Creme CC Creme

Snygga bokstavskombinationer – så får du koll!

BB, CC, DD, EE, GG - hypen som har förändrat vår makeuprutin har en bokstavskombination. Vi reder ut begreppen, en gång för alla.

Alexandra

BB Creme CC Creme

BB – Beauty Balm

Här har vi multi tasking-produkten nummer 1 – ett hallelujamoment för vardagsstressen! Kommer i 5-1 och ända upp till 9-1-formulas och innehåller oftast solskydd, primer, concealer, fuktgivande ansiktscreme, illuminator, foundation och puder.

Plussa i vissa fall på anti age-effekt och aktiva ingredienser och cremen blir komplett. Helt enkelt en produkt som gör allt – om du har näst intill felfri hy vill säga. Här hittar du alla BB Creams.

CC – Colour Correction

Är du ofta röd i ansiktet, har pigmentfläckar eller synliga blodkärl? Då kan livet bli bra mycket enklare med en CC-creme.

Något tunnare i formulan om man jämför med BB-cremen men gör underverk med att jämna ut och fixa till din hudton. Se den gärna som en primer med extra effekt. Fantastisk för dig med rosacea. Här hittar du alla CC Creams.

DD – Daily Defense

När DD-cremen först lanserades beskrevs den som en extra effektiv fuktgivare. Numera pratar vi nästan mer om en Dynamic Do All-produkt. Ja, en Ranelid fast i cremeform. Ni vet, en som kan allt. Minskar porer, reducerar rödhet, priming, anti ageing, hydrating, moisturising …

EE – Even Effect eller Extra Exfoliation

Vad EE-cremen egentligen står för råder det lite delade meningar om märkena emellan. Estée Lauder menar att deras EE-creme står för Even Effect. Tänk en ultratunn, något färgad formula som jämnar ut och minimerar rödhet, fläckar, porer och finnar – med hög spf och massor av aktiva antioxidanter.

Andra märken slår dock ett slag för Extra Exfoliation. Det vill säga en riktig storstädare för huden i peelingform eller varför inte kalla den en flytande form av den populära Cleansingborsten?

GG – Genius Glow

Förmodligen var L’Orèal först med den senaste kombon: GG. Här har vi en creme som ger fukt, som innehåller spf och som innehåller bronzing micro-pigment som själv anpassar sig på huden och ger både glöd och pärlemorlyster. En perfekt creme för sommar- och bronzingsäsongen när huden redan blivit lite brun.

Här hittar du alla foundations

Populära BB Creams

 1. Miracle Skin Perfector 50 ml

  Garnier

Populära CC Creams

 1. Magic CC 5 in 1 30 ml

  L'Oréal Paris
 2. Revitalizing Supreme Anti-aging CC Cream SPF 10 30 ml

  Estée Lauder

Populära DD Creams

 1. Derma Defense 40 ml

  Dermaceutic
  395 kr Tillfälligt slut Flera varianter
Tipsa dina vänner!