BB Creme CC Creme

Snygga bokstavskombinationer – så får du koll!

BB, CC, DD, EE, GG - hypen som har förändrat vår makeuprutin har en bokstavskombination. Vi reder ut begreppen, en gång för alla.

Nordicfeel Lifestyle

BB Creme CC Creme

BB – Beauty Balm

Här har vi multi tasking-produkten nummer 1 – ett hallelujamoment för vardagsstressen! Kommer i 5-1 och ända upp till 9-1-formulas och innehåller oftast solskydd, primer, concealer, fuktgivande ansiktscreme, illuminator, foundation och puder.

Plussa i vissa fall på anti age-effekt och aktiva ingredienser och cremen blir komplett. Helt enkelt en produkt som gör allt – om du har näst intill felfri hy vill säga.

CC – Colour Correction

Är du ofta röd i ansiktet, har pigmentfläckar eller synliga blodkärl? Då kan livet bli bra mycket enklare med en CC-creme.

Något tunnare i formulan om man jämför med BB-cremen men gör underverk med att jämna ut och fixa till din hudton. Se den gärna som en primer med extra effekt. Fantastisk för dig med rosacea.

DD – Daily Defense

När DD-cremen först lanserades beskrevs den som en extra effektiv fuktgivare. Numera pratar vi nästan mer om en Dynamic Do All-produkt. Ja, en Ranelid fast i cremeform. Ni vet, en som kan allt. Minskar porer, reducerar rödhet, priming, anti ageing, hydrating, moisturising …

EE – Even Effect eller Extra Exfoliation

Vad EE-cremen egentligen står för råder det lite delade meningar om märkena emellan. Estée Lauder menar att deras EE-creme står för Even Effect. Tänk en ultratunn, något färgad formula som jämnar ut och minimerar rödhet, fläckar, porer och finnar – med hög spf och massor av aktiva antioxidanter.

Andra märken slår dock ett slag för Extra Exfoliation. Det vill säga en riktig storstädare för huden i peelingform eller varför inte kalla den en flytande form av den populära Cleansingborsten?

GG – Genius Glow

Förmodligen var L’Orèal först med den senaste kombon: GG. Här har vi en creme som ger fukt, som innehåller spf och som innehåller bronzing micro-pigment som själv anpassar sig på huden och ger både glöd och pärlemorlyster. En perfekt creme för sommar- och bronzingsäsongen när huden redan blivit lite brun.

Våra tips

BB Skin Detox Fluid

Clarins
Läs mer

BB Cream 9 in 1

Rimmel
Läs mer

Color Correcting Cream

NYX
Läs mer
Tipsa dina vänner!