Produkter som får bukt med frissigt hår

Så slipper du och statiskt och frissigt hår

Kallt väder innebär ofta att håret blir statiskt, torrt och svårformat. Känner du igen dig? Vi listar hårvården som hjälper till att minimera friss och statiskt hår!

Nordicfeel Lifestyle

Produkter som får bukt med frissigt hår

Använd rätt produkter

Vad är frissigt hår? Nu när hösten är här kan håret bli svårformat, torrt och känsligt av det kalla vädret. Detta kan bero på luftfuktigheten, som är förhållandet mellan den aktuella vattenmängden i luften och den maximala vattenmängden som luften kan innehålla.

I Sverige är luftfuktigheten i snitt 80% året om. Hög luftfuktighet innebär att håret är mättat med fuktighet vilket resulterar i att håret drar till sig vatten och sväller och skapar friss.

Hur får man bort frissigt hår? Du kan minska statiskt och frissigt hår genom att använda rätt produkter. Här har vi samlat våra bästa tips på hårvård som motverkar torrt och frissigt hår!

Maria Nila

Visste du att Maria Nila inte bara gör fantastiska hårvårdsprodukter? Produkterna är också svensktillverkade, cruelty-free och veganska. Serien True Soft har specialiserat sig på produkter för frissigt hår, samtidigt som håret hålls mjukt och återfuktat. Produkterna innehåller arganolja som motverkar friss och statisk elektricitet. Passar även färgat hår.

Moroccanoil

Moroccanoil har byggt sitt varumärke kring arganolja. Arganoljan är rik på vitaminer och antioxidanter som stärker håret, det är därför just argan är så populär i hårvårdsprodukter. Den närande oljan mjukgör, återfuktar och motverkar frissigt hår. Serien Smooth håller håret i schack med sina mjukgörande produkter hålls håret glansigt och frissfritt.

OLAPLEX

Hårvårdssuccén OLAPLEX har tagit frisörvärlden med storm! Dessa fantastiska produkter gör det mesta för ditt hår – återfuktar, stärker, ger glans och minimerar friss. Serien passar alla hårtyper.

Tipsa dina vänner!