Nyårsfrisyr

Ballerina Bun

Hästsvansen får konkurrens av den klassiskt eleganta ballerinaknuten. Glansig, lyxig och perfekt till en outfit som vill tala för sig själv. Kombinera en trend med en annan och satsa på en sidkammad bena för en äkta Oscar de la Renta-look

Nordicfeel Lifestyle

Nyårsfrisyr

Förberedelser

Nytvättat hår är härligt men tenderar att bli statiskt, speciellt under höst- och vintermånaderna. Förbered därför din festfrisyr med att tvätta håret kvällen innan.

Fördela 1–2 pump mikroolja i handflatorna och stryk längs längderna. Det tar bort statisk elektricitet och ger samtidigt en fin glans.

Fixa

Lägg en penna eller kam mot ögats yttre hörn på den sida där du önskar ha din bena. Det ger dig en guide och utifrån den drar du en bena bakåt. Välj vilken höjd du vill ha på din knut och kamma håret till en svans som du fäster med en snodd i nacken. Regeln är att ju lägre knuten är desto elegantare.

Spraya lätt över hårsvansen med en saltvattenspray eller hårspray. Håll sprayen på cirka 20 centimeters avstånd för att slippa ett klistrigt resultat. Stryk med handen över svansens yta för att samla allt hår i en följsam tail. Skruva tailen ett varv, spraya en gång och börja sedan linda tailen runt snoddens fäste.

Se på knuten som en kompass och fäst en nål i varje väderstreck. Har du ett tjockare hår krävs det dubbla för att få knuten att sitta.

Finish

Spraya över hjässan med cirka 20 centimeters avstånd och stryk med handflatan för att eliminera små hår som sticker ut. Spraya också över
knuten för att få ett resultat som håller hela kvällen.

Vill du ha extra glans? Toppa sparsamt med en glansspray.

Tips på produkter:

Diamond Oil

Redken

Olja med värmeskyddande ingredienser.

Läs mer

Salty Mist

Maria Nila

Saltspray som ger lättare stadga.

Läs mer

Strong Hold Hairspray

Lernberger Stafsing

Ger ditt hår ett kraftigt, viktlöst och långvarigt stöd.

Läs mer
Tipsa dina vänner!