Eyeliner

The perfect eyeliner

En tidlös och svårslagen klassiker som får extra fokus under vinterns festsäsong. En franskt lyxig look som är perfekt till den dramatiska klänningen eller perfekta kostymen.

Alexandra

Eyeliner

Börja med basen

Börja med en en primer som ger ett jämnt underlag och minimerar fina linjer. Applicera  en täckande foundation över hela ansiktet. Lägg concealer under ögonen, på fläckar och röda partier samt i T-zonen. Fixera med ett matt puder över hela ansiktet. Överdosera inte!

Lägg en skimrande highlighter överst på kindbenen och markera den nedre delen med en rouge som ger ansiktet värme, fin kontur och lyfter kindbenen lite extra.

Dags för eyeliner

En skarp klassisk båge målad med pensel eller en lätt suddad linje i krämig kajal? Tveka inte att ta ut svängarna med en bredare linje som ger ett fylligare intryck tillsammans med ett par lösögonfransar. Tänk på att inte använda för oljiga eller feta produkter som får eyelinern att fälla.

Inled med att lägga en ljusare ögonskugga över ögonlocket och därefter en varm skugga längs globlinjen. Sudda lätt längs linjen för ett mjukt resultat utan skarpa kontraster. Tänk på att ögonmakeupen ska lyfta eyelinern, inte tvärtom.

Måla din eyeliner, oavsett sort, så nära frans linjen som möjligt och följ din ögonform. Använder du en flytande dip-eyeliner? Stryk av applikatorn en gång mot kanten för att slippa en rinnande produkt och ett klumpigt resultat. För en katt-look, avsluta linjen med en liten spark uppåt i yttre ögonvrån.

Toppa med mascara. Ett tips: lär känna ditt öga och prova ut din look i god tid innan den stora och ofta stressiga kvällen.

Perfekta läppar

För den rätta franska looken, satsa på dramatiska läppar i en fyllig röd färg. Dutta lite läppbalsam på läpparna om du planerar att använda ett matt läppstift. Väljer du ett krämigt eller ett med glans kan du förbereda genom att klappa på lite concealer som fungerar som en primer för läpparna.

Inled med en välvässad läppenna i samma färg som läppstiftet för att skapa den perfekta läppkonturen. Applicera därefter ditt läppstift med en pensel. Vill du ha ett glossigare resultat? Dutta över ett transparent glans.

Tips på produkter:

Miracle Smooth Primer

Max Factor
Läs mer

Cream Eyeliner

E.l.f
Läs mer

Color Statement Lipstick

Milani
Läs mer
Tipsa dina vänner!