Max Factor

Steg för steg: så lyckas du med sotningen

Smokey eyes är ju absolut den populäraste ögonsminkningen som finns! Med rätt teknik är det inte alls så svårt och här visar jag i steg för steg hur du lyckas med en lila twist.

Madelene

Max Factor

Steg 1

Jag lägger basen först innan jag går på ögonsminket. Om du känner dig osäker på att applicera mörka färger kan du börja med ögonsminket först för att hålla basen så fräsch som möjlig. Jag rekommenderar att grunda med en primer, men har man inte det går det lika bra att använda concealer som man pudrar lätt. Undvik att lägga ögonskugga direkt på blöt concealer, då kan resultatet bli fläckigt.

Steg 2

Med en fluffig borste applicerar jag en matt färg från paletten Nude Palette Eyeshadow Rose Nudes som är något mörkare än min egen hudton. Tricket är att bygga färgerna långsamt för att undvika kanter och linjer. Jag placerar skuggan i ögongloben och suddar mjukt uppåt. Jag placerar även en del skugga i ytterkant av ögat för att skapa en bas åt de mörkare skuggorna jag tänkt använda.

Steg 3

Börja sedan bygga på med en mörkare skugga i samma färgton i ögats ytterkant och skugga mjukt inåt och uppåt, likt så kallat “vindrutetorkar- rörelser” (fram och tillbaka).

Steg 4

När du känner dig nöjd med grundskuggorna tar du krämskuggan Masterpiece Colour Precision Eyeshadow Pearl Beige som du applicerar i ögonvrån. Med hjälp av en concealerborste delar jag av jag min tidigare skuggning för att skapa ett cut crease som ger en illusion av att ha större ögon och ögonlock. Det gör ingenting om det blir en tydlig skarv mellan krämskuggan och grundskuggorna, det går alltid att fixa till sedan.

Glöm inte att måla under ögat! Genom att använda lite av de matta grundskuggorna från ytterkant till ungefär ¾ delar mot ögonvrån skapar du en snygg balans och ramar in ögat på ett helt annat sätt. Knepet är att inte börja med för mycket skugga från början så att det ramlar ner.

Steg 5

Jag applicerar sedan en skimrig skugga ovanpå krämskuggan för att öka intensiteten på skimmerskuggan. Med hjälp av en lite ljusare grundskugga (den allra första skuggan på bild 2) tonar jag ihop färgerna så att det inte blir någon tydlig skarv. Eyeliner är såklart valfritt men tycker en svart eyeliner passar extra bra till denna look!

Steg 6

Ett par lager mascara med False Lash Effect Mascara och denna look är klar! Men jag vill alltid satsa lite extra, så jag applicerade ett par schyssta lösögonfransar för en extra festlig touch!

Här hittar du allt från Max Factor

Här får du tips om hur du lyckas med basen

Skapa looken med dessa produkter:

Nude Palette Eyeshadow

Max Factor

03 Rose Nudes

Läs mer

Masterpiece Colour Precision Eyeshadow

05 Pearl Beige

Läs mer

False Lash Effect Mascara

Max Factor
Läs mer

Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner

Max Factor
Läs mer

Eyebrow Contouring Kit

Läs mer

Natural Brow Styler

Läs mer
Tipsa dina vänner!