Så får du starka och fina naglar (ja, det funkar!)

De blir torra, sköra och skivar sig in i förbannelse. Ja, vi pratar om våra älskade naglar. Såhär stärker du dem en gång för alla.

Anna-Sara

Inifrån och ut

Sorry, världens tråkigaste tips men också det som hjälper bäst. Ät en varierad kost för att få i dig alla vitaminer och mineraler som krävs för starka naglar.

Använd handskar

Vatten och kyla skadar dina naglar. Använd diskhandskar när du diskar och vantar när du är utomhus under årets kallare månader.

Återfukta

Ultimat är att massera naglarna med en nagel och nagelbandsolja men känns det som en jobbig process som du lätt glömmer bort kan du också vara noga med handkräm. Helst lite efter varje gång du tvättar händerna då tvålen ofta torkar ut händerna. För hur ofta tvättar du ansiktet utan att återfukta efteråt?

Fila rätt

Visste du att du med en vanlig nagelfil bara ska fila i en och samma riktning för att nageln inte ska skiva sig? Inte vi heller! En nagelfil i glas är mycket skonsammare mot nageln än en vanlig och förebygger att nageln skivar sig. Och så kan du fila fram och tillbaka vilket går betydligt fortare.

Baslack

Det kan kännas som att det skonsammaste mot nageln är att inte använda nagellack alls men ett baslack kan faktiskt förebygga att naglarna blir sköra och skivar sig. Välj gärna ett med vårdande effekter.

Läs också: Topplista nagellack
Slipp torra läppar – vi har knepen!
Nagellacket för alla tillfällen

 

  1. Hand & Nail Treatment Cream 100 ml

    Clarins
  2. 7 Day Starter Kit

    Depend
Tipsa dina vänner!