Man som smörjer i ögonpartiet med vårdande ögonkräm.

Så trollar du bort mörka ringar och påsar under ögonen

Området kring dina ögon är din ärligaste kompis. De ljuger helt enkelt inte. Det är här spår av sena nätter, brist på sömn och tidiga ålderstecken visar sig allra först. Men visst finns det knep för att få bort kråkfötter och påsar.

Nordicfeel Lifestyle

Man som smörjer i ögonpartiet med vårdande ögonkräm.

En ögoncreme borde ingå i var mans groomingkit. Inte enbart för att stoppa tidens spår – en ögoncreme är även var mans bästa vän när det kommer till att sudda ut synliga tecken på allt för sena kvällar, för mycket jobb framför datorn och kanske en tung baksmälla. För en vanlig ansiktscreme hjälper inte dig här! Varför? Jo, området kring ögonen är oerhört känslig och tunn. En vanlig creme kan därför orsaka både irritation och klåda.

Påsar under ögonen

Svullna ögon och påsar under ögonen är tyvärr ett problem många dras med. Men det finns bot. En dränerande ögongel är att föredra framför en creme. De är lite tunnare i formulan, verkar kylande och hjälper på så vis ögonområdet att tighta till sig.

Välj med fördel en ögongel i roll on-form, och förvara den gärna i kylskåpet för att göra effekten så kylande som möjligt. Dessutom behöver du inte använda fingrarna utan du bara rullar på den med hjälp av roll on-applikatorn.

Här hittar du våra ögongel som motverkar påsar under ögonen →

 Fina linjer

Mjuka linjer och skrattrynkor – ja visst! Men tydliga linjer och vassa rynkor kan du faktiskt motarbeta med rätt ögoncreme. Välj med fördel en creme, eftersom den är fetare i sin konsistens och på så vis mer effektiv på fina linjer.

Börja redan i tidig ålder med att förebygga kråkfötter med en bra ögoncreme med utslätande anti age-effekt. Rätt ögoncreme skyddar den tunna huden och motverkar för tidigt åldrande genom att stärka upp den känsliga huden under ögonen. Leta gärna efter en ögoncreme med hög spf, eftersom det skyddar din hud från för tidigt åldrande orsakat av solen.

Här hittar du våra ögoncremer som jobbar på fina linjer →

Mörka ringar

En ögoncreme med koffein eller vitamin K hjälper till att öka blodtillförseln under ögonområdet vilket kan motverka mörka ringar. Men se i första hand över din livsstil och undvik allt för många sena nätter, för mycket alkohol, rökning och för lite vatten. Har du stora problem med mörka partier kan en täckande concealer vara din lösning.

Här hittar du produkter för att motverka mörka ringar →

TIPS! Så lägger du på din ögoncreme

Dutta försiktigt på din ögoncreme under och längs sidan av dina ögon, gärna genom att klappa in den med dina fingertoppar. Men se upp så att du inte lägger den för nära själva ögonen. En ögoncreme ska skydda den tunna huden och ska dessutom fungera dränerande på påsar och fina linjer.

Cremer som är speciellt utvecklade för mäns hud

Original Eye Roll-On

Bulldog
145 kr Läs mer

Under Eye Gel

Recipe for Men
235 kr Läs mer

Skin Supplies for Men

Clinique
349 kr Läs mer
Tipsa dina vänner!