Hudvård Man

Hudvård för honom – julklappstipsen som ger mjukare hud

Visste du att manlig hud innehåller upp till 20% mer kollagen än kvinnors? Manlig hud är grövre och har en bättre motståndskraft vilket innebär att den behöver tuffare produkter. Vi ger dig julklappsguiden för en mjukare hud specifikt för män.

Nordicfeel Lifestyle

Hudvård Man

Dagliga rutiner

Mäns och kvinnors hud skiljer sig åt. Däremot utsätts mannens hud för samma dagliga påfrestningar. Investera i en komplett serie produkter anpassade specifikt för män.

Satsa på en skonsam rengöring som avlägsnar orenheter och samtidigt bibehåller fukt. Toppa med en fuktgivande ansiktscreme och smörj ansiktet grundligt en gång på morgonen och som avslutande rutin på kvällen.

Rakning

Manlig hud utsätts dagligen för en enorm påfrestning genom rakning. Några tips som gör rakningen skonsammare är att alltid raka efter duschen då stråna har mjukats upp av det varma vattnet. Använd kvalitativa verktyg eller en hyvel som tar hand om huden varje dag.

Använd en krämig raktvål eller gel och raka ALLTID medhårs i hårets växtriktning för att undvika irriterad hud och inflammerade hårsäckar.

Fukt-boosta

Förutom att skapa en ordentlig och vårdande dagsrutin så mår vinterhuden extra bra av en ordentlig fukt-boost. Skapa en mjuk hud genom att behandla huden med en peeling och lägg en fuktmask en gång i veckan. Investera i en elastisk hud som håller länge.

Hudvårdsrutin för män med fet hud

 1. Foam Cleanser 150 ml

  FILORGA

  Behaglig ansiktsrengöring i skumformula. Hyaluronsyra återfuktar och arbetar anti-age.

 2. Hydra Filler Mat 50 ml

  FILORGA

  Dagkräm som motverkar glansig hud och minimerar porer.

  585 kr Tillfälligt slut

Hudvårdsrutin för män med torr hud

 1. Men Super Moisture Balm 50 ml

  Clarins

  Extra återfuktande fuktkräm för torr hud.

 2. Men Exfoliating Cleanser 125 ml

  Clarins

  Exfolierande ansiktsrengöring som djuprengör huden. Huden blir mjuk och len. Perfekt att använda innan rakning för att motverka inåtväxande hårstrån.

  299 kr Tillfälligt slut

Lyxiga groomingkit till honom

 1. Barbiere

  Acqua Di Parma
  1145 kr Tillfälligt slut
Tipsa dina vänner!