Hudvård Man

Hudvård för honom – julklappstipsen som ger mjukare hud

Visste du att manlig hud innehåller upp till 20 % mer kollagen än kvinnors? Manlig hud är grövre och har en bättre motståndskraft vilket innebär att den behöver tuffare produkter. Vi ger dig julklappsguiden för en mjukare hud specifikt för män.

Nordicfeel Lifestyle

Hudvård Man

Dagliga rutiner

Mäns och kvinnors hud skiljer sig åt. Däremot utsätts mannens hud för samma dagliga påfrestningar. Investera i en komplett serie produkter anpassade specifikt för män.

Satsa på en skonsam rengöring som avlägsnar orenheter och samtidigt bibehåller fukt. Toppa med en fuktgivande ansiktscreme och smörj ansiktet grundligt en gång på morgonen och som avslutande rutin på kvällen.

Rakning

Manlig hud utsätts dagligen för en enorm påfrestning genom rakning. Några tips som gör rakningen skonsammare är att alltid raka efter duschen då stråna har mjukats upp av det varma vattnet. Använd kvalitativa verktyg eller en hyvel som tar hand om huden varje dag.

Använd en krämig raktvål eller gel och raka ALLTID medhårs i hårets växtriktning för att undvika irriterad hud och inflammerade hårsäckar.

Fukt-boosta

Förutom att skapa en ordentlig och vårdande dagsrutin så mår vinterhuden extra bra av en ordentlig fukt-boost. Skapa en mjuk hud genom att behandla huden med en peeling och lägg en fuktmask en gång i veckan. Investera i en elastisk hud som håller länge.

Tips på produkter:

Facial Cleanser

Recipe For Men

En skön, djupverkande rengöringsgel.

Läs mer

Original Moisturiser

Bulldog

Mjukgörande fuktighetskräm för män.

Läs mer

Original Face Scrub

Bulldog

Peeling som skonsamt avlägsnar döda hudceller.

Läs mer
Tipsa dina vänner!