Sigrid Bernson

Sigrid Bernson om kärlek och självförtroende

Sigrid Bernson från Let’s Dance lever sitt drömliv – hon dansar, sjunger och är kär! Men bakom kulissen gömmer sig även en mer naken och djupare sida. Vi fick ett nära möte med vår omslagstjej.

Nordicfeel Lifestyle

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson är van vid att bli sminkad. Inte minst inför tv-sändningar av Let’s Dance där hon medverkar som professionell dansare. Själv beskriver hon sig som ganska lat när det kommer till att fixa sig själv.

– Jag är latare än vad folk tror när det kommer till skönhetsgrejer. Jag vill helst lägga minsta möjliga tid framför spegeln. Men jag har lärt mig mycket av hur andra sminkar mig. Då testar man saker man själv inte vågar, säger Sigrid.

När vi ses i en fotostudio på Södermalm i Stockholm är Max Factors makeupartist Ellinor Amréus i full färd med att skapa en perfekt smokey eye-look på Sigrid vilket passar till årets kommande julfester. Plåtningen till den här intervjun går just i det temat.

– Det man ska tänka på är att jobba från grunden. Underarbetet är jätteviktigt. På jul eller nyår vill man att det ska sitta länge. Starta med ljusa skuggor och jobba mörkare och mörkare. Sigrid har ögonfransar som folk betalar för. De är täta och långa och har en naturlig böj. Det gjorde mitt jobb enkelt, säger Ellinor.

I våras lanserade Max Factor kampanjen #myfactor, som uppmuntrar till att lyfta fram det bästa i ens personlighet och utseende, i stället för att eventuellt ”sminka över” det man inte trivs med. Alla har minst en faktor, och många har flera.

Sigrid, vad är din ”faktor”?

– Jag lyfter gärna fram mina ögon och fransar som är naturligt långa, precis som Ellinor sa. Jag tycker att mina ögon är lätta att sminka då jag har stora ögonlock som syns, säger hon. Och Sigrids härligt smittande leende och skratt är något som utmärker sig under plåtningen i studion.

Du verkar ha en positiv inställning till livet?

– Jag tror mycket på tankens kraft. Det mesta blir lättare om man försöker se det positivt, och har rätt inställning. Möter man människor med positivitet, är det helt otroligt vad man kan få tillbaka. Jag har en extrem dödsångest, jag är ödmjuk mot livet och tänker ofta på hur bra vi har det jämfört med i andra delar av världen, säger hon.

I skrivande stund har Sigrid fullt upp med musikalen Dansa samba med mig som turnerar runt i landet. Dessutom har hon och danspartnern Samir Badran från årets Let’s Dance nyligen gått ut med att de är ett par.

– Det var så sjukt. Jag har aldrig velat ha mitt namn i tidningen med kärleksrubriker. Det har varit en skräck för mig. Men så här i efterhand kan man nästan skratta åt det eftersom jag har fått vänja mig vid det. Samir är van vid rubriker. Det är smickrande i sig att det funnits ett intresse. Men många gånger har jag tänkt: ”Herregud, hur orkar någon läsa det här? De har en romans. No shit.” Men folk klickar på det där. Vi får mycket kärlek från följare och människor som blir glada av att se att vi har det bra, och är fina mot varandra. Det var under repetitionerna av Let’s Dance som de båda fick känslor för varandra.

– Det var svårt att veta var vi hade varandra i början. Jag är professionell. Jag tänkte att om vi gillar varandra på jobbet, och det skiter sig, så ska vi dansa ihop i sex veckor till varenda dag. Han visste inte var han hade mig, det var jag som bromsade. Men till slut gick det inte längre. Vi sa inte att vi var tillsammans förrän i höstas, även om det varit uppenbart. Det har varit en så otroligt fin resa, det vi har är så äkta.

Du strålar verkligen när du pratar om Samir…

– Jag är så kär, jag har världens bästa kille! Jag och Samir stöttar varandra i allt. Jag hade inte kunnat föreställa mig en bättre relation än den vi har. Den har alla bitar som jag har längtat efter och som jag behöver. Jag är glad att få känna så. Jag är inte tjejen som han skulle ha träffat på en gång. Ibland måste du lära känna en människa. Som mamma säger: ”Det händer när du minst anar det.” Vi bor inte ihop än. Vi har varit tillsammans i ett halvår. Jag tror att det är bra att inte stressa in i något, att låta något ta sin tid.

Hur ser er vardag ut?

– När vi är i Stockholm jobbar vi mycket. Men vi älskar att lyxa till det, att gå och ta en massage tillsammans, att laga mat hemma. Vi älskar båda att resa. Vi åker iväg tillsammans och då kan vi vara lediga. Det är så skönt med någon som förstår hur det är att jobba mycket. Det är ingen av oss som sms:ar:”När kommer du hem?” I stället kan vi ha kul på egen hand.

Förutom kärleken, har Sigrid uppfyllt ytterligare en dröm – att få framföra sin musik. Det ligger hårt arbete bakom poplåten This Summer som hon släppte i somras.

– Många tror att jag skrev en låt i somras och så råkade den bli bra, och så råkade jag få ett skivkontrakt. Jag har kämpat länge för att jobba med musik. I fyra år. Jag har träffat många producenter, och fått lära mig själv hur min röst fungerar. Det var även jätteviktigt att det kändes rätt i magen när jag skrev på skivkontraktet, säger hon.

De första musikminnena är från tidig ålder. Redan som 8-åring skrev hon sina första visor.

– Jag har alltid sjungit och spelat. Jag skrev musik på piano när jag var liten. När jag var 13 år fick jag en röd gitarr av min pappa. Musik har alltid funnits i familjen. Det är kul nu med fart och fläkt i min musik, men jag har en annan mer personlig sida som jag vill visa upp i framtiden.

Är det viktigt för dig att vara en bra förebild?

– Jag tänker efter 20 gånger innan jag postar något på Instagram. Jag tänker jättemycket på det, nästan för mycket. ”Gud vad vill folk se på min Instagram”, i stället för ”Detta vill jag lägga ut”. Jag är medveten om att det är yngre tjejer som följer mig. Jag försöker så gott jag kan med att vara en bra förebild, till exempel försöker jag att inte lägga upp för mycket kroppsbilder. Förut var det mycket träningsbilder, det mådde jag bra av då. Men den debatten är tuff. Har du en snygg kropp och tränar mycket, då mår folk dåligt av att se det. Det är inte okej att lägga ut en stark kropp, då hetsar man idealet.

Samtidigt är träning något alla borde göra mer av och jag hoppas kunna inspirera i stället för att ge folk dåligt samvete. Det tog mig lite över 20 år innan min kropp sa till mig att du är kvinna, du ska snart ha barn. Jag dansade inte lika mycket som jag hade gjort, och drack mer alkohol. På ett halvår gick jag upp mycket. Jag trivdes inte i det och fick panik. Därav började jag träna för att få en stark kropp som klarar av mitt yrke.

Hur sprider man ett bra självförtroende?

– Oavsett hur bra självförtroende man har är man sin egen hårdaste domare. Jag är så bra på att peppa andra men är hårdare mot mig själv. Det har tagit lång tid att bli min egen bästa kompis, om det är någon man ska vara vän med så är det sig själv. Jag får ofta kommentarer om min kropp, att mina ögonbryn är så tunna: ”Herregud, du som är en offentlig person, hur kan du ha sådana ögonbryn?” Det är fritt att skriva om. Det har gjort att jag själv börjat tänka på dem på ett annat sätt. Då dömer man sig själv. Det är tråkigt att vi ska vara så hårda mot oss själva när man egentligen är boss över sitt eget utseende. Snart stundar årets fest.

Hur och var trivs du bäst på jul och nyår?

– Jag har alltid firat jul med min familj i Trysil, då brukar det vara mer mysfint. För mig handlar det om att sitta i soffan och äta gott. Då vill jag inte ha det tightaste fodralet. Jag älskar mat, och tar gärna några varv på julbordet. På nyår tycker jag om att sminka upp mig. Men det beror ju på om det är middag eller utgång. I år får vi se.

Jag och Samir funderar på Thailand, så kanske firar jag i bikini. Jag är inte personen som planerar min outfit en månad fram. Jag är sist ut när det är som mest stress på stan. Jag är spontan. Om det är fest är det jättehärligt att få klä upp sig lite. För mig är nyår lika med glitter och bling bling – då är det okej!

Läs också Skönhetssnack med Idol-Kevin.

Topplista ansiktsskrubb & peeling

Sigrids favoriter i necessären

Lash Crown Mascara

Max Factor
Läs mer

Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor
Läs mer

Creme Puff Blush

Max Factor
Läs mer
Tipsa dina vänner!