Cibeles Gonzales Frisör

Frisören: så får du ett snyggt festhår

Här kommer NordicFeels frisör Cibeles Gonzalezs bästa hår-dos & don’ts och produktfavoriterna och tricken som gör underverk för nyårshåret!

Nordicfeel Lifestyle

Cibeles Gonzales Frisör

– Jul och nyår innebär en hel del styling och för att underlätta och samtidigt göra dig snyggast på festen så behövs ett bra stylingverktyg. Med en plattång som både kan locka och platta håret får du mer för pengarna och kan samtidigt variera din styling. Ghd har många bra plattängerVärmeskydd är ett måste innan du värmebehandlar håret samt en saltvattenspray för bättre hållbarhet och ett volympuder för att ge håret en touch-up under dagen, säger Cibeles.

Vad är hårgarderobens A och O när det kommer till att fylla produkthyllan?

– Först ut är att anpassa hårvården efter behov, vilket är kärnan till ett svall att avundas. Har du ett färgat hår är det extremt viktigt att investera exempelvis i ett färgbevarande schampo och balsam. Är håret dessutom torrt behöver du en serie som även är återfuktande. En riktigt bra fön gör att vilken frisyr som helst ser ut att komma direkt från frisören. En fön får håret att se mer välvårdat ut, det blir lättare att forma och frisyren blir mer hållbar.

Vilket är det ultimata partyhåret som man dessutom fixar snabbt och enkelt?

– För den vana: snabblocka! Dela upp håret i två sektioner, böj toppar i underhåret och locka överhåret mer noggrant. Dra fingrarna genom håret eller ta hjälp av en borste. Släng över håret på sidan, spraya texturspray och du är redo för vilken fest som helst. För den extra stressade är en stram hästsvans eller donut en klassiker. Göm hårsnodden med en hårslinga som pricken över i:et och glöm inte att spraya ned småhåren för en slät finish.

Hur skyddar man håret och bibehåller det glansigt?

– För att skydda håret måste man använda värmeskydd flitigt. Försök att skapa en styling som håller flera dagar genom att preppa det med bra produkter och en föning. Dag två eller tre kanske lockarna eller föningen börjar falna lite. Sätt upp halva håret i en fläta eller tvinna så behöver du inte locka eller platta håret hela tiden. En olaplex-kur hos din frisör samt olaplex no.3 en gång i veckan är perfekt för att stärka håret lite extra under dessa tider.

Till nyår kan det vara kul att unna sig något extra. Vilken är den ultimata produkten att ge sig själv eller någon man tycker om i present?

– En bra locktång eller fön är en present som man garanterat kommer att bli glad över! Många märken har dessutom fina gåvoset där borste, clips och annat ingår. En extra användbar och uppskattad present!

Nyår närmar sig med stormsteg. Vilka är de stora hårtrenderna att räkna med under festsäsongen?

– De största trenderna under höst och vinter är absolut en kortare rakt avklippt bob, gärna i hakhöjd, eller en luftig 70-talslugg. Så otroligt snyggt och trendigt! Lockarna har även gått från beachwaves till ytterligare mer utdraget självfall med mycket textur. Färgmässigt så håller ombren i olika varianter i sig. Den gråa hårtrenden lämnar oss mer och mer och det naturliga så som beige, guldiga och neutrala toner träder fram igen.

Vill du boka en klipp- eller färgtid hos Cibeles? Gör det här!

Här hittar du alla hårvårdsprodukter.

Läs också
Sminktips inför säsongens stora fest
3 tips: så får du en snygg lyster

Cibeles topp 3 favoritprodukter i jul

Color Therapy Luster Lock

Joico

Hårinpackning som passar alla hårtyper.

Läs mer

Dry Texture Spray

MoroccanOil

En fantastisk spray som ger fin textur.

Läs mer

Curve

ghd

Den absolut bästa locktången jag har testat!

Läs mer
Tipsa dina vänner!