Rosa parfymer, rosa blommor

Parfymtips för dig som gillar romantiska parfymer

Gillar du blommiga och romantiska dofter? Här har vi samlat sju underbara dofter som fungerar utmärkt att använda dag som kväll.

Rosa parfymer, rosa blommor

Romantiska parfymer

Romantiska parfymer innehåller ofta blommiga doftnoter som ros, fresia, pion eller jasmin. Välj en parfym med mjuka, friska blommor om du gillar lättare dofter, eller en med rikare noter som ger tyngd och kraft om du gillar tyngre parfymer. Blommiga parfymer passar lika bra att använda till jobbet, som på after worken eller dejten. En blommig parfym är även en uppskattad present att ge bort till alla hjärtans dag!

Den största doftfamiljen är den blommiga, här finns fantastiska doftkompositioner som kan charma varje näsa. Det finns många undergrupper till den blommiga doftfamiljen, i det här blogginlägget kommer vi att prata om Floral Fruity Gourmand, Chypre Floral och Oriental Floral.

Floral Fruity Gourmand

Det här är en hyfsat ny doftgrupp som ständigt utökas av nya parfymer. Parfymer som klassas som Gourmand känns igen på ”ätbara” doftnoter som karamell, sockervadd, choklad och vanilj. Senaste nyheten från Ariana Grande är en gourmand-doft. Det är en sockersöt doft med tydliga inslag av macaron och kokos.

 1. Thank U Next 30 ml

  Ariana Grande

  Bubblande & lekfull. Doftnoter: macaron, kokos, vildhallon

 2. L.12.12 Elle Sparkling 30 ml

  Lacoste

  Söt & sprudlande. Doftnoter: sockervadd, macaron, äpple

  525 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Chypre Floral

Chypre kännetecknas av noter som ekmossa, labdanum, patchouli och bergamott, men också blomstrande doftnoter som ros, liljekonvalj eller jasmin – då kallas gruppen Chypre Floral. Vad är då Chypre Floral? En av de mest kända parfymerna inom denna kategori är nog Miss Dior av Christian Dior. Gillar man den kommer definitivt att gilla Bella Rosa, Oscar de la Rentas nya doft. Doften lanserades 2019 och det är en blomstrande doft med inslag av ros, mandarin och jasmin.

 1. Bella Rosa 30 ml

  Oscar De La Renta

  Romantisk & feminin. Doftnoter: ros, mandarin, freesia

  455 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Oriental Floral

Orientaliska parfymer känns igen via deras sensuella och varma doftnoter som amber, mysk, vanilj, mjuka träslag eller exotiska blommor. Parfymer som ingår i gruppen Oriental Floral är ofta söta, varma och lite pudriga. De vanligaste blomsternoterna är gardenia, tuberos och nejlika. Lacoste Pour Femme Timeless lanserades 2019 och är en härlig doft med inslag gardenia, jasmin och mandarin.

 1. Pour Femme Timeless 30 ml

  Lacoste

  Blommig & elegant. Doftnoter: jasmin, gardenia, mandarin

  655 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Floral

Här har vi samlat tre underbara parfymer med rena, blomstrande doftnoter, där alla tre har tydliga inslag av ros.

 1. Ma Vie 30 ml

  Hugo Boss

  Frisk & feminin. Doftnoter: kaktusblomma, fresia, ros, tränoter

Tipsa dina vänner!