Ögonbryn

Trolla fram de perfekta brynen

Skapa brynen alla drömmer om och hitta produkterna och metoderna som funkar för dig. Vi ger dig steg för steg-guiden till fylligare, naturligare och snyggare bryn.

Alexandra

Ögonbryn

Utgå från dig själv

Undvik att googla bilder på andras perfekta bryn. Det snyggaste resultatet får du genom att följa formen på dina egna bryn som också matchar ditt ansikte. Utgå från de bryn du har att jobba med och skapa istället en fylligare effekt genom att välja den skugga, penna och ton som passar dig. Prova dig fram och öva i god tid innan festen eller minglet.

Skugga eller penna?

Använd en ögonbrynspenna och trolla fram en fylligare och mer vildvuxen look. Rita små lätta streck i brynens växtriktning och arbeta därefter fram en naturligt suddad och fyllig effekt genom att borsta dem uppåt med en brynborste.

För mer naturliga bryn applicerar du en ögonbrynsskugga eller en pomade på ögonbrynets övre del. Den bästa effekten får du när brynen upplevs som något mörkare än hårets nyans på huvudet. Förvirrande nog skapas den effekten bäst genom att välja en ögonbrynsskugga i någon nyans ljusare är huvudets hår. När skuggan sedan lägger sig i ögonbrynens håligheter skapar det ändå effekten av ett par mörkare bryn. Väljer du en för mörk ögonbrynsskugga kan resultatet upplevas som onaturligt.

Rama in

Skapa en soft touch genom att endast markera brynets övre del och undvik på så sätt en allt för hård och skarp look. Skapa istället ett fläckfritt resultat genom att lägga en fräsch highlighter under ögonbrynet.

Tips: En ögonbrynsgel är pricken över i:et men kom ihåg att anpassa gelfärg efter brynens ton. Ge extra färg till ett par blonda eller tunna bryn med en färgad bryngel och satsa på en transparent produkt om du har fylligare eller mörka bryn.

Här hittar du allt för dina ögonbryn

Läs också
Så skapar du din personliga doft
5 produkter som gör jobbet när du sover

Tips på produkter:

Micro Brow Pencil

NYX Professional Makeup

Penna som ger en naturlig finish.

Läs mer

AMC Brow Liner Gel

INGLOT

En vattentät ögonbrynsliner i gel.

Läs mer

Natural Brow Styler

Max Factor

Definiera, styla och forma dina bryn.

Läs mer
Tipsa dina vänner!