Bakistips

Snygg dagen efter (6 knep som faktiskt fungerar)

Trött, bakis och sliten efter en partykväll? Lugn. Vi ger dig fem knep som får dig att se fräsch och utvilad ut på nolltid.

Nordicfeel Lifestyle

Bakistips

1. Ice bucket

Iskallt vatten gör underverk! Ta en kalldusch och ett ansiktsbad med is, vatten och gurka som du sedan doppar ansiktet i. Det kickar igång cirkulationen samtidigt som svullnader lägger sig.

2. Återfukta

Lite sömn och för mycket alkohol gör att huden dehydrerar, det vill säga den tappar mycket fukt. Huden förlorar därmed lyster och du får lättare påsar under ögonen. Lösningen är att återfukta rikligt med en fuktgivande ansiktscreme. Vår favorit är Daily Energizer Cream från Clarins – en riktig fuktbomb!

3. Super glow

Eftersom din hud är mer uttorkad än vanligt dagen efter så är inte en täckande foundation lösningen. Visst vill du ta på dig ett helt nytt ansikte för att dölja nattens spår men jobba istället med att skapa lyster och energi i huden igen för att få den att se pigg och frisk ut.

En bb-creme är perfekt för att skapa denna look. Prime Time från bareMinerals från ger en jämn och fräsch hudton och håller din hud återfuktad hela dagen. För ytterligare lyster – blanda din bb-creme med en lystergivande produkt som till exempel SOS Primer.

4. Conceal, Correct, Contour

En bra concealer kan göra underverk, men tänk på att olika hudtyper och olika områden kräver olika nyanser. Vill du dölja en rodnad, som exempelvis röda finnar, använd en concealer med gul underton. Och för mörka ringar och påsar under ögonen är det den rosa tonen som hjälper bäst. Concealer- och contourpaletten från Nyx har sex olika nyanser med undertoner från gult till rött så att du kan blanda till alldeles perfekta nyanser.

5. Pigga ögon

De röda ögonen är ofta de som avslöjar oss allra mest efter en hård fest. Genom att lägga en ljus kajal innanför den nedre fransraden, våtlinjen, så kommer dina ögon inte bara att se piggare ut utan även större.

6. Rosiga kinder och mjuka läppar

Sist, men inte minst, är det dags att addera lite färg till din nu lysterfulla grundmakeup. Använd ett cremerouge med en blå underton. Det tar fram det vita i dina ögon och får dig att se extra fräsch ut. Tänk samma sak när det gäller läpparna och använd gärna ett återfuktande läppbalsam i en lilarosa ton vilket gör att dina tänder ser vitare ut.

Tips på produkter

 1. Prime Time 30 ml

  bareMinerals
  429 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. SOS Primer 30 ml

  Clarins
  339 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. Conceal, Correct, Contour Palette 9 g

  NYX Professional Makeup
  149 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 4. Inliner Kajal 1.1 g

  IsaDora
  109 kr Tillfälligt slut Flera varianter
Tipsa dina vänner!