Fem tips på hur du handlar hållbart

Hållbarhet är en komplex och viktigt fråga för alla, likaså för oss på Nordicfeel och inom skönhetsbranschen. Vi vet att det kan vara klurigt att tänka hållbart, men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Här nedan samlar vi våra bästa tips på hur du kan shoppa skönhet med ett hållbart tänk, och delar såklart med oss av våra favoritprodukter!

Sanna

1. Använd produkter med flera användningsområden

Många varumärken lanserar idag massor av skönhet som är mångsidig. Istället för att köpa en ögonskugga, en highlighter och en rouge så är det enkelt att hitta en palett som erbjuder allt i ett. Varför inte prova att applicera en liten mängd av ditt favoritläppstift som rouge? Eller låta highlightern och bronzern bli en fin ögonsminkning?

Våra tips: Pixi Shapeshifter Palette PromiseMAC Cosmetics Retro Matte Lipstick, IsaDora Face Wheel All-in-one

 1. Glow Kit Highlighter

  Anastasia Beverly Hills
 2. Retro Matte Lipstick 3 g

  MAC Cosmetics
  265 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. Pixi + Promise 28,8 g

  Pixi
  249 kr Tillfälligt slut

2. Investera i produkter som räcker länge

Tänk smart när det kommer till storlekar och formulas. Ofta blir det billigare i längden att välja en större storlek på produkten, samtidigt som du slipper beställa en ny snart igen. Hur härligt är det ändå inte att få hem största storleken på favoritparfymen eller ditt mest använda serum? Du kan även fundera på att byta ut ditt kompakta puder till ett loose powder där en mycket mindre mängd behövs för att uppnå samma, fina resultat!

Våra tips: Sensai Translucent Loose Powder, Clarins Double Serum 50 ml, Yves Saint Laurent Libre 90 ml

 1. Translucent Loose Powder 20 g

  Sensai
 2. Double Serum 50 ml

  Clarins
 3. Libre 90 ml

  Yves Saint Laurent

3. Köp refill när något tar slut

Något som du kanske inte är medveten om är att många produkter idag kommer som refill. Skippa glas- eller plastflaskan genom att fylla på den du redan har hemma!

Våra tips: L’Occitane Verbena Liquid Soap Refill, Jane Iredale Pure Pressed Powder Refill, Sensai Essence Day Veil Refill

 1. Verbena 500 ml

  L'Occitane
 2. Essence Day Veil Refill 40 ml - Refill

  Sensai

4. Välj produkter med veganskt innehåll

Utbudet av veganska produkter ökar ständigt. Hitta enkelt en vegansk produkt som kan ersätta den du har hemma. Många veganska produkter är ofta även ekologiska och snälla mot både din kropp och miljön.

Våra tips på varumärken: Maria Nila, Ida Warg, The Ordinary, Elemis

 1. Head & Hair Heal 1000 ml

  Maria Nila
 2. Self Tanning Water Mist 75 ml

  IDA WARG Beauty
 3. Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml

  The Ordinary

5. Ge bort skönhet du inte längre använder

Kanske det mest självklara tipset av de alla, men lätt att glömma bort. Precis som jag har du säkert en del felköp som tyvärr inte används. Gå igenom och samla ihop produkterna som inte används och bjud in vännerna till en giveaway-kväll! Ett roligt koncept där ni hittar nya användningsområden i varandras produkter.

Sugen på att shoppa hållbart? Hitta hela vårt utbud HÄR.

Tipsa dina vänner!