Fem tips på hur du handlar hållbart

Hållbarhet är en komplex och viktigt fråga för alla, likaså för oss på Nordicfeel och inom skönhetsbranschen. Vi vet att det kan vara klurigt att tänka hållbart, men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Här nedan samlar vi våra bästa tips på hur du kan shoppa skönhet med ett hållbart tänk, och delar såklart med oss av våra favoritprodukter!

Sanna

1. Använd produkter med flera användningsområden

Många varumärken lanserar idag massor av skönhet som är mångsidig. Istället för att köpa en ögonskugga, en highlighter och en rouge så är det enkelt att hitta en palett som erbjuder allt i ett. Varför inte prova att applicera en liten mängd av ditt favoritläppstift som rouge? Eller låta highlightern och bronzern bli en fin ögonsminkning?

 1. -20%

  SOUL Palette

  OFRA Cosmetics
  791 kr 989 kr Tillfälligt slut
 2. Retro Matte Lipstick 3 g

  MAC Cosmetics
 3. Pixi + Promise 28,8 g

  Pixi

2. Investera i produkter som räcker länge

Tänk smart när det kommer till storlekar och formulas. Ofta blir det billigare i längden att välja en större storlek på produkten, samtidigt som du slipper beställa en ny snart igen. Hur härligt är det ändå inte att få hem största storleken på favoritparfymen eller ditt mest använda serum? Du kan även fundera på att byta ut ditt kompakta puder till ett loose powder där en mycket mindre mängd behövs för att uppnå samma, fina resultat!

 1. Translucent Loose Powder 20 g

  Sensai
 2. -20%

  Double Serum 50 ml

  Clarins
 3. -25%

  YSL Libre Edp 90 ml

  Yves Saint Laurent

3. Köp refill när något tar slut

Något som du kanske inte är medveten om är att många produkter idag kommer som refill. Skippa glas- eller plastflaskan genom att fylla på den du redan har hemma!

 1. Organic Moisturizing 250 ml

  Björn Axén
 2. -50%

  Pure Pressed Base Refill 9 g

  Jane Iredale
 3. Essence Day Veil Refill 40 ml

  Sensai

4. Välj produkter med veganskt innehåll

Utbudet av veganska produkter ökar ständigt. Hitta enkelt en vegansk produkt som kan ersätta den du har hemma. Många veganska produkter är ofta även ekologiska och snälla mot både din kropp och miljön

 1. Head & Hair Heal 1000 ml

  Maria Nila
 2. Self Tanning Water Mist 75 ml

  Ida Warg
 3. Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml

  The Ordinary

5. Ge bort skönhet du inte längre använder

Kanske det mest självklara tipset av de alla, men lätt att glömma bort. Precis som jag har du säkert en del felköp som tyvärr inte används. Gå igenom och samla ihop produkterna som inte används och bjud in vännerna till en giveaway-kväll! Ett roligt koncept där ni hittar nya användningsområden i varandras produkter.

Sugen på att shoppa hållbart? Hitta hela vårt utbud HÄR.

Tipsa dina vänner!