Makeuptips för mörk hy

Här tipsar makeupartisten Barbara Mensah om produkterna och teknikerna som gör underverk för mörk hudton.

Nordicfeel Lifestyle

Vad ska man tänka på när man väljer och applicerar en bas för mörk hy?

Först och främst. Var alltid noga med att rengöra ansiktet ordentligt innan du applicerar din makeup, oavsett om du lägger en vardagsmakeup eller en för festligare tillfällen. Genom att rengöra på djupet så skapar du perfekta förutsättningar för applicering och din primer får ett jämnt resultat tillsammans med din övriga makeup.

Genom att addera en ordentlig rengöring till din rutin blir du samtidigt kvitt acne, pormaskar och andra orenheter och får en hud som känns slät, uppfriskad och dessutom yngre. För tillfället är jag helt besatt av Clinique Sonic System Purifying Brush. Du använder den tillsammans med en peeling eller annan djuprengörande produkt.

Hur får man en bas som håller?

Att välja en bra primer är nyckeln till en bra bas för mörk hy. En primer skapar en makeup som håller från morgon till kväll och underbar effekt som gör att makeupen nästan glider på ansiktet tack vare den släta ytan som en primer skapar.

Vilka är några av dina favoritprodukter?

Jag är helt såld på Black Up´s läppstift och deras blushers som är otroligt fint pigmenterade och perfekta för mörk hy där de lyser upp lite extra. Som basprodukt bör alla också investera i en riktigt bra concealer.

Hur skapar man en makeup med ett naturligt sommarglow?

För en naturlig look på mörk hy med massor av glow är allt du behöver en guldig eller aprikosfärgad och glitterfri bronzer/highlighter som du applicerar på kindbenets högsta punkt. Du kan också blanda i lite av produkten i din foundation för att skapa en jämn lyster över hela ansiktet.

Vilka är sommarens tre bästa produktinvesteringar som säkrar en fräsch look säsongen igenom?

De viktigaste produkterna för att behålla den där härliga sommarlooken är en fantastisk highlighter, ett bra lipgloss och en lätt foundation som skapar effekten av en naturlig och klar hud som samtidigt får en lätt täckning.

Läs också Hitta rätt foundationnyans för mörk hudton

Tips på produkter:

 1. -30%

  CC Cream Multi-Action 30 ml

  blackUp
 2. Strobing Stick 4 ml

  blackUp
  299 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. Lipstick 3 g

  blackUp
  199 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 4. Blush 3 g

  blackUp
  239 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 5. Concealer Palette 6 g

  blackUp
  299 kr Tillfälligt slut Flera varianter
Tipsa dina vänner!