Maja håller en ögonkräm

Maja Nilsson Lindelöfs hudvårdsrutin

Nyfiken på vad Maja har i sitt badrumsskåp? I denna intervjun svarar Maja på frågor om sin hudvårdsrutin.

Maja håller en ögonkräm

Vad använder du för ansiktsrengöring?
— Just nu så använder jag en ansiktsrengöring från Clarins som heter Gentle Foaming Cleanser. Den beter sig precis som en tvål som ger ett härligt och rikt lödder, samtidigt som den känns lika behaglig som en rengöringsmjölk. Jag älskar den! En bra och enkel rengöring.

Sen kör jag Toning Lotion With Chamomile från Clarins, som jag också älskar! Ansiktsvattnet applicerar jag efter rengöringen, men ibland när jag är lite lat eller om jag bara ska till gymmet så tar jag några droppar på en bomullspad och sveper över ansiktet.

Din hy är alltid så fräsch och ”glowy”. Hur gör du?

— Det känns som att jag pratar om denna produkt hela tiden, men det är verkligen en favorit! Filorgas NCEF Essence är ett pre-serum som man tar innan serum och ansiktskräm för att få fukt och lyster.

Jag börjar med att rengöra ansiktet, sen duttar jag in essensen i omgångar, 4–5 gånger brukar vara lagom. Jag brukar använda detta när jag bara ska vara hemma, men ändå vill känna mig lite fräsch. Man får som en glashud, helt jämn och klar!

Går du på ansiktsbehandling regelbundet?

— Jag hade velat göra det, men jag gör det nästan aldrig. Det var nog 1,5 år sen sist! Jag tror att det beror på att jag har en väldigt bra hudvårdsrutin hemma. Om man har en bra grundrutin så behöver man inte gå på behandlingar så ofta.

Vad är ditt bästa tips för att inte får mörka ringar och svullnader kring ögonen?

— Mitt bästa tips är Filorgas ögonkräm Optim Eyes. Jag förvarar min i kylen, det kanske känns som överkurs men den svalkar så härligt då! Jag sätter på den efter att jag har rengjort huden och haft på serum.

Vad använder du för serum?

— Jag använder Clarins Double Serum. Jag är inne på min andra eller tredje flaska nu på bara ett halvår. Är helt besatt av detta serum! Använder det både morgon och kväll under min ansiktskräm. Jag älskar känslan jag får när jag applicerar det. Serumet känns oljigt men det går samtidigt in i huden väldigt snabbt, vilket är det bästa jag vet!

Vilken är din bästa ansiktsmask?

— Min absoluta favoritmask är Clarins SOS Comfort. Denna har jag också tipsat om förut, men när jag väl hittar en favorit så stannar de kvar i mitt badrumsskåp länge!

När jag kom hem till Sverige var det så kallt här att min hud höll på att torka ut. Då behövde jag verkligen en SOS-mask som ger ett snabbt resultat. Jag brukar använda den när jag har varit ute och rest, eller när jag har supertorr hud.

Till ögonen använder jag Hydra Essentiel Eye Mask från Clarins. Huden kring ögonen är väldigt tunn och behöver extra mycket fukt, därför är det viktigt att använda produkter som är specifikt till ögonen. Denna ögonmask är en riktigt fuktbomb!

En annan favorit är Filorgas Scrub & Detox, en riktig genomkörare! Den exfolierar huden på djupet. Jag upplever att jag får en otrolig lyster efter att jag har använt den och att huden blir jämnare.

Scrub & Detox appliceras i två steg. Först genom masserande cirkelrörelser på ren och fuktig hud. Det är en dubbelverkande peeling med en kombination av vulkaniska mikrosfärer och papain som exfolierar huden på ett skonsamt sätt. Exfolieringen gör att orenheter försvinner och huden blir jämnare. I steg två låter man masken verka i 2–3 minuter för en detoxande effekt.

Hur ”tar du hand om” en finne när du får en?

— Jag får nästan aldrig finnar. Jag får bara finnar när jag inte följer min hudvårdsrutin. När jag väl får en finne så låter jag den vara, jag klämmer aldrig.

Hur ofta gör du ansiktsmask?

— Minst en gång i veckan, ibland två! För dig som känner att du inte har tid eller ork att lägga en ansiktsmask så har jag ett väldigt bra tips: Filorgas Night Mask. Den använder jag på kvällen istället för en nattkräm. Den innehåller 50 aktiva ingredienser som jobbar på natten medan du sover. När du vaknar är huden full av lyster och den känns återfuktad på djupet.

Har du något bra tips på en återfuktande ansiktskräm?

— Jag använder Plant Gold från Clarins, denna använder jag på kvällen eller när jag behöver lite extra fukt. Det är en kombinerad kräm och olja som gör underverk. De flesta dagar använder jag Filorgas Oxygen Glow Cream. Den kan jag använda ensam bara för att få ”glow”. Den är magisk!

Vad är ditt bästa tips för att hålla läpparna återfuktade?

— Något som jag alltid har med mig i handväskan är ett läppbalsam från Clarins. Det använder jag innan jag sätter på läppglans eller läppstift. Jag har också ett liggandes på mitt nattduksbord som jag applicerar varje kväll innan jag somnar.

Jag använder också Filorgas Nutri Filler Lips som ger en ”plumping-effekt”, detta har jag istället för läppbalsam eller läppglans. Nutri Filler Lips är alltid med mig vart jag än går!

Hur länge låter du serumet torka innan du applicerar fuktkräm?

— Jag låter det gå 2–3 minuter mellan varje produkt. Jag vet inte vad som anses vara rätt, men det känns bra och då hinner produkterna sjunka in i huden.

Om du får välja en produkt som du inte klarar dig utan, vilken hade det varit?

— Svårt! Jag kan inte välja bara en produkt. Knepet är att ha en hudvårdsrutin som funkar för dig. Man kan inte bara slänga på sig en kräm och tro att den ska göra hela jobbet.
Men om jag måste välja en så väljer jag Filorgas Pore Express. Ett måste för mig innan jag lägger min makeup, den gör underverk för huden genom att minimera porerna!

Använder du någon primer?

— Jag använder Clarins SOS Primer i färgen 00. Jag applicerar den i hela ansiktet, även de dagar som jag går osminkad då den ger ett väldigt fint glow. Allt jag använder ger glow, haha!

Vilken produkt bör man börja med för att bygga en hudvårdsrutin?

— En bra ansiktsrengöring och ansiktskräm är A och O. Serum är också viktigt då det förstärker effekten av de andra produkterna i din hudvårdsrutin.

Vilka produkter har du alltid med dig i handväskan?

— Läppbalsamet från Clarins och My Clarins Re-Fresh som är en uppfriskande ansiktsmist. Misten sprayar jag på när som helst under dagen.

 

Här hittar du alla Majas skönhetsfavoriter.

Tipsa dina vänner!