Allt du behöver veta om Kenzas parfym

Bloggaren och influencern Kenza släpper sin allra första parfym tillsammans med Nordicfeel. I intervjun berättar hon allt du behöver veta om parfymen ALANI.

Nordicfeel släpper ytterligare ett doftsamarbete! Den här gången med bloggaren och influencern Kenza. Tillsammans med Nordicfeels parfymör har hon tagit fram den exotiska och kvinnliga doften ALANI.

— Jag visste att jag hittat rätt när jag testade den under en dag och kunde inte låta bli att sniffa på min handled typ hundra gånger för att jag älskade doften så mycket, säger Kenza.

Berätta lite hur du kom fram till att du ville släppa en doft tillsammans med Nordicfeel?

— Jag har alltid haft en liten dröm att få släppa min egen parfym då jag själv har haft svårt att hitta min signaturdoft bland det enorma utbudet av parfymer. Detta har gjort att jag sällan ens använder parfym vilket har varit lite tråkigt. Så när idén kom upp så var det inte svårt att tacka ja och spinna vidare på det hela.

Hur kom du fram till namnet ALANI?

— Jag ville ha ett kort namn som kändes feminint, och samtidigt lyfta fram en av mina favoritingredienser i parfymen – nämligen orange blossom. Vi hittade då namnet ALANI som betyder apelsinträd på Hawaiiska och precis som doften så kändes namnet exotiskt och sensuellt. Så det fick det bli!
Hur har processen gått till när ni skapade parfymen?

— Jag förklarade för Nordicfeel vad för typ av doft jag var ute efter, och de tog fram massvis med olika förslag tillsammans med parfymören i Frankrike. Sedan satt jag och luktade på allt och jag vet inte hur många vändor vi körde fram och tillbaka för att jag ville ändra på den utvalda doften tills den kändes helt hundra. Jag var dessutom höggravid under denna tid, med känsligt luktsinne, så det var inte det lättaste, haha.
Hur visste du att du hittat den rätta doften?

— Det var när jag testade den under en dag och kunde inte låta bli att sniffa på min handled typ hundra gånger för att jag älskade doften så mycket. Då kändes det helrätt.

Vem är personen som bär parfymen?

— Min mamma älskar doften. Mina jämngamla kompisar älskar doften. Min svågers tonårsdöttrar älskar doften. Så jag skulle nog säga att de som bär min parfym kan vara i olika åldrar, allt ifrån kvinnor som bär den för en dag på jobbet, till tjejerna som bär den för en utekväll på stan.
Vilka känslor vill du att parfymen ska väcka?

— Kvinnlighet och självsäkerhet. Samt känslan av en ljummen sensommarkväll någonstans i södra Europa. Där vill i alla fall jag mentalt befinna mig när höstrusket är som värst.
Är det en dag-eller kvällsdoft?

— Utan tvekan både och.
Kommer du själv bära doften?

— Givetvis. Nu har jag ju äntligen en parfym som doftar precis så som jag vill att den ska göra!

Du är ju även Nordicfeels ambassadör hur ser du på det samarbetet? 

— Mina följare har länge efterfrågat mina favoriter i just beauty. Så det ska bli väldigt kul att få dela med mig av mina personliga favoriter hos Nordicfeel.
Förutom parfym, hur ser din beautyrutin ut?

— Jag ser alltid till att ha fixade naglar med gellack, även på fötterna. Jag vill också ha lite solbrun hy, även under vinterhalvåret då får jag ta till brunutansol-produkter. Då känner jag mig fräsch! Jag har också gjort mikroblading på mina bryn och det älskar jag. Några gånger per år går jag även på ansiktsbehandling för att ge huden en ordentlig fuktbomb.

Vilka produkter kan du inte leva utan?

— Förutom det jag precis nämnde så är även mjukgörande för läpparna, ett oljeserum för ansiktet, flytande highlighter, bryngel och fransböjare något jag inte vill vara utan.
Du har nyligen blivit mamma. Hur känns det?

— Det är det bästa som någonsin hänt mig! Även om Nikola bara har funnits här hos oss sedan i juni så minns jag knappt livet utan honom. Han är mitt allt.

Är mammalivet som du trodde det skulle vara?

— Jag skulle nog säga att det är tio gånger bättre än vad jag trodde. Även om det också är tufft vissa stunder, framförallt första veckorna med alla smärtor, så har hela livet förändrats till det bättre. Att varje dag få vakna upp bredvid min lilla familj gör att jag varje morgon vaknar med ett leende på läpparna.

Du pratade väldigt öppet om din kamp för att få barn. Vilka reaktioner har du fått från det?

— Jag har bara fått positiva reaktioner. Många som hör av sig och är tacksamma för att jag delat med mig, att de fått dem att känna sig lite mindre ensamma. Och det är just därför jag valde att dela med mig av vår resa, trots att det var lite läskigt att lämna ut sig så för miljontals människor. Jag är glad över att jag gjorde det.

Hur hittar du balans mellan jobb, att vara mamma och ledig tid?

— “Ledig” tid har jag inte riktigt haft sedan jag blev mamma för knappt tre månader sedan, men det är okej för jag har inte varit i behov av det ännu. Men att vara mammaledig med eget företag är inte det lättaste, även om jag inte jobbar lika mycket nu och för det mesta bara jobbar hemifrån så kan det en vecka vara två plåtningar samt inspelning och publicering av tre samarbeten inbokade. Men med bra framförhållning och bra planering mellan mig och Nikolas pappa så funkar det. Nikolas mormor kommer även gärna förbi och tar en promenad med vagnen så att jag kan jobba undan lite grejer eller bara ta en ordentlig dusch. Att ha familj som hjälper till är guld värt.
Vad drömmer du om i framtiden?

— Jag drömmer om en stor familj, kärlek och välmående för mig och mina nära. Att få fortsätta jobba med det jag tycker är kul och bara vara lycklig.

Tipsa dina vänner!