Exuviance

Så väljer du rätt produkter från Exuviance

Att du bör välja rätt produkter för just din hudtyp vet du säkert sedan tidigare. Men det kan vara lättare sagt än gjort! Här går vi igenom de vanligaste hudtyperna och matchar dem med effektiva produkter från Exuviance.

Alexandra

Exuviance

Normal & kombinerad hy

En normal hudtyp kännetecknas av att den varken är oljig eller torr. Den får heller inte så mycket ovälkomnande finnar och oftast är porerna små. Har du en kombinerad hy kan du uppleva fetare partier kring T-zonen (panna, näsa och haka). Dessa hudtyper behöver mycket fukt för att behålla sin utmärkta motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Vi rekommenderar

Utgå från Exuviances bas-serie EMBRACE som är baserad på den effektiva och stimulerande AHA-syran. Om du inte vill använda AHA-syra både morgon och kväll går det utmärkt att kombinera EMBRACE-serien med RELAX-serien. Använd till exempel dagkrämen Glycolic Perfecting Moisturizer tillsammans med Radiance serum. På så vis får du en bra mix av AHA och PHA, som stimulerar, exfolierar, stärker och återfuktar huden.

Tips på produkter

 1. Deep Clean AHA Cleanser 212 ml

  Exuviance

  En löddrande rengöring som rengör utan att torka ut huden eller rubba hudens skyddsbarriär.

 2. Radiance Serum 30 ml

  Exuviance

  En kombination av både AHA och PHA stimulerar hudens cellförnyelse. Bidrar till en förbättrad hudstruktur och jämnare hudton med ett fantastiskt glow.

 3. Glycolic Expert Moisturizer 50 ml

  Exuviance

  En lätt och återfuktande lotion med AHA som kan användas både morgon och kväll.

 4. Glycolic Perfecting Moisturizer 45 g

  Exuviance

  En återfuktande och närande kräm med AHA som förbättrar hudstrukturen, motverkar ålderstecken och jämnar ut pigmentering.

 5. Gentle Daily Exfoliating

  Exuviance

  Lystergivande och milt exfolierande pads som även stimulerar cellförnyelsen och återfuktar intensivt.

Torr/känslig hy

En torr hy har svårare att behålla rätt fuktbalans. Huden stramar ofta lite efter rengöring och du känner dig helt enkelt torr i ansiktet. Du kan också uppleva att huden blir lätt irriterad och röd. Här behövs fukt och skydd!

Vi rekommenderar

Fokusera på bas-serien RELAX som är baserad på den snälla PHA-syran som återfuktar och stärker hudens skyddsbarriär. Är huden torr rekommenderar vi att man lägger till ett återfuktande serum (vi gillar Radiance serum) eller en mjukgörande och närande olja som till exempel Citrafirm FACE Oil. Om du dessutom har en röd och blossande hud kan du testa Antiredness Calming Serum som lugnar.

Tips på produkter

 1. Radiance Serum 30 ml

  Exuviance

  Ett serum som intensivt återfuktar huden och stärker hudens egen skyddsbarriär.

 2. AntiRedness Calming Serum 29 g

  Exuviance

  Ett lugnande serum i en lätt fluid sammansättning speciellt utvecklad för en känslig och reaktiv hud.

  759 kr Tillfälligt slut
 3. CitraFirm FACE Oil 27 ml

  Exuviance

  En närande och mjukgörande olja som stimulerar cellförnyelsen och kollagenproduktionen samtidigt som den ger en antioxidanteffekt.

Mogen hy

Mogen hy behöver ofta bli lite omhändertagen. Använd produkter som fyller ut och ger en slätare hy. Satsa på ett serum som skyddar mot alla yttre påfrestningar och gör att hudtonen ser jämnare ut.

Vi rekommenderar

För att ta hand om en mogen hy på ett effektiv sätt behövs produkter som stimulerar cellförnyelsen. AF Vitamin C20 Serum Capsules har en stimulerande effekt på kollagenproduktionen utan att irritera huden vilket passar väldigt bra även till en känslig hud. Är huden tålig kan du testa Super Retinol Concentrate som stimulerar huden till max och förbättrar både spänst, ton och struktur.

Tips på produkter

 1. Vitamin C Serum Capsules 60 pcs

  Exuviance

  Ett serum i smidiga engångskapslar som återställer hudens spänst, ger lyster och jämnar ut hudtonen.

 2. Super Retinol Concentrate 30 ml

  Exuviance

  Detta koncentrat stimulerar huden till max och förbättrar både spänst, ton och struktur.

  759 kr Tillfälligt slut
 3. Toning Neck Cream 125 g

  Exuviance

  En kräm utvecklad för den ömtåliga huden på hals och dekolletage. Återställer hudens struktur, volym och jämnar ut hudtonen.

  899 kr Tillfälligt slut
 4. Wrinkle Smooth Topical Peptide 5 g

  Exuviance

  Appliceras lokalt på områden med fina linjer och rynkor, morgon och kväll.

 5. Rapid De-Crease 30 g

  Exuviance

  Koncentrat som stimulerar hudens naturliga volym, minimerar djupa linjer och rynkor. Appliceras på områden med djupa linjer/rynkor, morgon och kväll.

  699 kr Tillfälligt slut

Pigmenteringar

De vanligaste pigmenteringarna uppstår av överdriven solexponering, hormonella orsaker eller åldrande. Använd hudvårdsprodukter som verkar uppljusande och jämnar ut pigmentfläckarna. Glöm absolut inte solskyddet!

Vi rekommenderar

En superingrediens som både jobbar på befintliga fläckar samt motverkar att nya uppstår är NeoGlukosamin. Detta hittar du bland annat i Daily Corrector SPF 35 och Super Retinol Concentrate. Även C-vitamin har en positiv effekt på hudtonen och Exuviance-kapslarna innehåller hela 20 % C-vitamin i en stabil sammansättning.

Här hittar du hela Exuviances sortiment.

Tips på produkter

 1. Daily Corrector SPF 35 40 g

  Exuviance

  En lätt fluid med SPF för användning dagtid. Ger en lätt och behaglig återfuktning. Motverkar hyperpigmenteringar och bidrar till en jämnare hudton med ny lyster.

 2. Super Retinol Concentrate 30 ml

  Exuviance

  Detta koncentrat stimulerar huden till max och förbättrar både spänst, ton och struktur.

  759 kr Tillfälligt slut
 3. Vitamin C Serum Capsules 60 pcs

  Exuviance

  Ett koncentrat med 20% C-vitamin som verkar utjämnande på hela hudtonen och har en antioxidanteffekt.

Hittar du inte din gamla favorit?

Exuviance satsar stort och gör en spännande relansering av sitt varumärke! Flera spännande nyheter gör entré och även tidigare sortimentet har uppdaterats med nytt namn och ny design. Se nedan för att se vilka produkter som byter förpackning och namn.

Tipsa dina vänner!