Exuviance

Så väljer du rätt produkter från Exuviance

Att du bör välja rätt produkter för just din hudtyp vet du säkert sedan tidigare. Men det kan vara lättare sagt än gjort! Här går vi igenom de vanligaste hudtyperna och matchar dem med effektiva produkter från Exuviance.

Alexandra

Exuviance

Normal & kombinerad hy

En normal hudtyp kännetecknas av att den varken är oljig eller torr. Den får heller inte så mycket ovälkomnande finnar och oftast är porerna små. Har du en kombinerad hy kan du uppleva fetare partier kring T-zonen (panna, näsa och haka). Dessa hudtyper behöver mycket fukt för att behålla sin utmärkta motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Vi rekommenderar

Utgå från Exuviances bas-serie EMBRACE som är baserad på den effektiva och stimulerande AHA-syran. Om du inte vill använda AHA-syra både morgon och kväll går det utmärkt att kombinera EMBRACE-serien med RELAX-serien. Använd till exempel dagkrämen Glycolic Perfecting Moisturizer tillsammans med Radiance serum. På så vis får du en bra mix av AHA och PHA, som stimulerar, exfolierar, stärker och återfuktar huden.

Torr/känslig hy

En torr hy har svårare att behålla rätt fuktbalans. Huden stramar ofta lite efter rengöring och du känner dig helt enkelt torr i ansiktet. Du kan också uppleva att huden blir lätt irriterad och röd. Här behövs fukt och skydd!

Vi rekommenderar

Fokusera på bas-serien RELAX som är baserad på den snälla PHA-syran som återfuktar och stärker hudens skyddsbarriär. Är huden torr rekommenderar vi att man lägger till ett återfuktande serum (vi gillar Radiance serum) eller en mjukgörande och närande olja som till exempel Citrafirm FACE Oil. Om du dessutom har en röd och blossande hud kan du testa Antiredness Calming Serum som lugnar.

Mogen hy

Mogen hy behöver ofta bli lite omhändertagen. Använd produkter som fyller ut och ger en slätare hy. Satsa på ett serum som skyddar mot alla yttre påfrestningar och gör att hudtonen ser jämnare ut.

Vi rekommenderar

För att ta hand om en mogen hy på ett effektiv sätt behövs produkter som stimulerar cellförnyelsen. AF Vitamin C20 Serum Capsules har en stimulerande effekt på kollagenproduktionen utan att irritera huden vilket passar väldigt bra även till en känslig hud. Är huden tålig kan du testa Super Retinol Concentrate som stimulerar huden till max och förbättrar både spänst, ton och struktur.

Pigmenteringar

De vanligaste pigmenteringarna uppstår av överdriven solexponering, hormonella orsaker eller åldrande. Använd hudvårdsprodukter som verkar uppljusande och jämnar ut pigmentfläckarna. Glöm absolut inte solskyddet!

Vi rekommenderar

En superingrediens som både jobbar på befintliga fläckar samt motverkar att nya uppstår är NeoGlukosamin. Detta hittar du bland annat i Daily Corrector SPF 35 och Super Retinol Concentrate. Även C-vitamin har en positiv effekt på hudtonen och Exuviance-kapslarna innehåller hela 20 % C-vitamin i en stabil sammansättning.

Här hittar du hela Exuviances sortiment.

Hittar du inte din gamla favorit?

Exuviance satsar stort och gör en spännande relansering av sitt varumärke! Flera spännande nyheter gör entré och även tidigare sortimentet har uppdaterats med nytt namn och ny design. Se nedan för att se vilka produkter som byter förpackning och namn.

Tipsa dina vänner!