Mikrobiom

Årets beautysnackis: hudens mikrobiom

Mikrobiom är ett hett ämne i beautyvärlden just nu! Men vad är det och hur gynnar det din hud? Här berättar vi allt du behöver veta!

Alexandra

Mikrobiom

Vad är mikrobiom (hudflora)?

Kort och gott är mikrobiom (eller hudens hudflora som det också kallas) den genetiska arvsmassan av alla mikroorganismer som lever i och på dig. Dessa mikroorganismer kontrollerar din huds allmänna hälsa genom att skydda den från skadliga bakterier och virus. En hud vars mikrobiom är i balans sköter sig i princip själv och du upplever ofta en hud som mår bra. Akne, rodnad och torrhet kan däremot uppstå om din hud är i obalans.

Hur får jag min hud i balans?

För att få en hud som mår bra ska du använda produkter som gynnar din hudflora. Du kan exempelvis leta efter probiotika i innehållsförteckningen (goda bakterier som tillför huden med bra ämnen som gör att den är i harmoni). Det som är så bra med just probiotika är att när det appliceras på huden bryts det ner och bildar andra ämnen som är bra för huden! Detta leder i sin tur till din hud får bättre återfuktning, mer lyster och ett anti aging-resultat. Det finns olika typer av probiotika och många produkter innehåller en kombination för att du ska få största och bästa effekt.

Peter Thomas Roths serie Vital-E Microbiome Age Defence är en perfekt anti ageing-serie som innehåller innovativ Gamma E Antioxidant-teknologi, prebiotiska och probiotiska ingredienser som skyddar huden mot skadlig miljöpåverkan.

Produkter med probiotika

 1. Vital-E Microbiome Age Defence Cream 50 ml

  Peter Thomas Roth

  En fuktcreme som synbart hjälper till att stärka hudens skyddsbarriär för att stödja hudens naturliga mikrobiom. Bygger på innovativ Gamma E Antioxidant-teknologi, prebiotiska och probiotiska ingredienser.

  965 kr Tillfälligt slut
 2. Vital-E Microbiome Age Defence Eye Cream 15 ml

  Peter Thomas Roth

  En åldersförebyggande ögoncreme som motverkar kråksparkar, fina linjer, rynkor och mörka ringar under ögonen. Hjälper till att skydda och förbättra hudens naturliga mikrobiombarriär och förhindra fuktförlust.

  735 kr Tillfälligt slut

Ansiktsvatten som balanserar hudens mikrobiom

Nu vet om att du ska hålla huden i balans genom att inte tvätta bort dina goda bakterier! Välj ett ansiktsvatten som är skapad för att inte störa utan istället stärka hudens mikrobiom! Clarins har tre nya ansiktvatten som gör precis detta och samtidigt är anpassade efter olika hudtyper. Serien ger huden en smidig och fräsch känsla och gör den förberedd inför efterkommande hudvård. Innehåller ett Microbiote complex som hjälper till att balansera hudens flora.

Tips på ansiktsvatten

 1. Hydrating Toning Lotion 200 ml

  Clarins

  För en normal till torr hud. Extrakt från aloe vera och ekologisk fikon återfuktar och mjukgör huden.

  289 kr Tillfälligt slut
 2. Soothing Toning Lotion 200 ml

  Clarins

  För den väldigt torra och känsliga huden. Extrakt från Echinacea och ekologisk kamomill lugnar huden.

  289 kr Tillfälligt slut
 3. Purifying Toning Lotion 200 ml

  Clarins

  För en kombinerad till fet hud. Extrakt från älggräs och trollhassel hjälper till att rena huden och minska porstorleken.

  289 kr Tillfälligt slut
Tipsa dina vänner!