Allt du undrat om fransk manikyr + 5 steg till French Mani med färg 💅

Det är inte så krångligt som du tror att få till en riktigt snygg fransk manikyr. Klassiska vita tippar är ett säkert kort, men testa också att låta en sprakande sommarfärg ta plats! Boosta dig själv med sommarglädje och låt dina naglar bli säsongens höjdpunkt. Det är ett perfekt sätt att uttrycka din stil och sätta lite färg på tillvaron.

Vad är fransk manikyr?
Fransk manikyr är så mycket mer än bara en nageltrend; det är en ikonisk stil som först charmade 1930-talets Hollywoodstjärnor. Med sin sofistikerade, diskreta och eleganta utformning blev den snabbt en favorit eftersom den passade till alla typer av jobb och scener – skådespelerskorna behövde inte byta utseende mellan tagningarna. Sedan dess har denna förtrollande stil glidit från Hollywoods röda mattor ända till Europas glittrande catwalks. Tänk dig en manikyr som är så älskad att den faktiskt aldrig går ur tiden – även dagens stjärnor som Emily Ratajkowski, Hailey Bieber och Selena Gomez syns titt som tätt bära denna tidlösa look.

En klassisk fransk manikyr
Fransk manikyr står som en stadig klippa i skönhetsvärlden och fortsätter älskas av generationer. En klassisk fransk manikyr har en neutral basfärg accentuerad med en ljus (oftast vit) strimma längs nagelns tippar. Denna look lyfter fram naglarnas naturliga skönhet, där den vita kanten skapar en illusion av fräscha och starka, men ändå naturliga naglar.

Fransk manikyr med färg
Nageltrender kommer och går, men den franska manikyren, den består! Den här säsongen tar färgstark fransk manikyr scenen. Du kan enkelt anpassa denna stil genom att ändra färg på antingen själva nageln eller tippen – allt du behöver är en färg du älskar! För den som vill gå ett steg längre är det fritt fram att dekorera med små diamanter eller använda en tunn pensel för att skapa detaljerade figurer och former. Denna lekfulla twist på en klassiker förvandlar dina naglar till små konstverk!

Hur gör jag fransk manikyr med korta eller långa naglar?
Oroa dig inte – fransk manikyr ser lika elegant ut på korta naglar som på längre. Prova dig fram till den stil du känner dig mest bekväm med! Om du har långa naglar, kan du prova med en något tjockare vit tipp för en dramatisk effekt. För kortare naglar fungerar en finare och mer diskret linje utmärkt. Det är också viktigt att se till att nagelbanden är välvårdade och rena, att naglarna är välformade och filade samt att händerna är återfuktade. Detta bidrar till en fulländad och stilren look oavsett naglarnas längd.

5 enkla steg: Fransk manikyr med färg hemma!

1. Nagelbandsvård
Se till att dina nagelband är omhändertagna. Peta försiktigt med en pinne för att skjuta fram (snarare än att peta ner). Se till att naglarna är torra när du hanterar dina nagelband. Använd sedan en nagelbandsolja för att återfukta huden runt nageln. Massera in oljan ordentligt för att främja blodcirkulationen, som i sin tur stimulerar nagelväxt. Använd två gånger om dagen och låt lufttorka innan du tvättar händerna igen.

2. Preppa naglarna
En riktigt vass manikyr börjar i en grym bas. Se till att dina naglar är rena och torra. Klipp och fila ordentligt. Applicera ett baslack som skyddar nageln mot att skivas, brytas eller missfärgas. Ett bra baslack ser även till att färgen sitter längre.

3. Hitta din rosa ton
Det finns en uppsjö av rosa eller hudtonade färger som kan passa. Bara du vet vilken nyans som är finast på just dig. Applicera två lager av ditt favoritlack och låt torka ordentligt.

4. Toppa!
Möjligen det absolut viktigaste steget, linjen. Vare sig du väljer en härlig färg eller klassiskt vitt, kan det vara klurigt att få till rätt svepande rörelse, men övning ger färdighet. Låt torka in ordentligt.

5. Avsluta med ett topplack och olja
Skippa INTE sista steget. Det är nu du ger din manikyr den där lyxiga, salongs-känslan. Applicera ett Top Coat som ger lyster och låser in din snygga look. Ett riktigt grymt Top Coat hjälper också till att stärka dina naglar. Låt torka in ordentligt och avsluta med att smörja in nagelbanden med en närande olja.

 1. Nagelkit 0,1 g

  Meraki
 2. As Strong As It Gets 13.5 ml

  Essie
 3. -15%

  French Manicure Kit

  Essie
  294.1 kr 346 kr Lägg i varukorgen
 4. Top Coat 13.5 ml

  Essie
 5. -15%

  Nail & Cuticle Oil 8,6 ml

  OPI
Tipsa dina vänner!