retinol serum

5 enkla steg till finare hy

Få den perfekta huden med hjälp av 5 enkla trick. Genom att ta hand om huden lite extra skapar du inte bara en hälsosammare hud utan också bättre förutsättningar för att få ut mer av dina hudvårdsprodukter.

Hudterapeut Maggi

retinol serum

Yoga för ansiktet

Pausa ansiktet med en stunds massage och trolla samtidigt bort den trista vinterhuden. Genom att massera in din ansiktscreme, serum eller ansiktsolja ett par minuter extra med fingertopparna ökar du cirkulationen och skapar en pigg och rosig hy som dessutom tar upp produkternas ingredienser bättre. Här kan du läsa mer om hur du gör din egen ansiktsmassage hemma.

Bulla upp med kuddar

Förutom en god natts sömn kan du också se över HUR du sover. Lägg en extra kudde under huvudet och motverka vätskeansamlingar runt ögonen som kan skapa påsar och svullnader. Ett extra effektivt trick är att sova på rygg, vilket befriar ansiktet från den påfrestning som uppstår när huden pressas hårt mot kudden.

Skippa sockret

Socker triggar inflammationer i huden och kan skapa problem med eller förstärka acne och rosacea. En överdriven konsumtion av socker kan dessutom leda till en för tidigt åldrad hud samt en ökad uppkomst av fina linjer.

Trolla med citron!

En av skafferiets många magiska ingredienser är citronen som hjälper till att rensa kroppens system. Starta dagen med att pressa färsk citron i en kopp med hett vatten och skölj kroppen fri från bakterier och gifter som i förlängningen kan skapa problem som acne.

Rengör rätt

Skapa en ordentlig rengöringsrutin och håll den. Under en normal dag samlar huden på sig mängder av smuts och orenheter tillsammans med bakterier som sprids från händer till ansiktet. Var därför noga med att tvätta händerna kontinuerligt under dagen och tvätta alltid ansiktet rent från makeup innan det är dags att sova.

Här hittar du all hudvård

Läs också Guide: Hitta din parfymstil

Produkttips

Lotus Face Treatment Oil

Clarins

En sammandragande, renande och normaliserande olja.

Läs mer

Hydra-Hyal

Filorga

Ett intensivt återfuktande serum med fyra olika hyaluronsyror.

Läs mer

Purifying Cleansing Gel

Exuviance

Rengöringsgel lämplig för normal, kombinerad och fet hud.

Läs mer

Letar du efter presenttips? Här hittar du julklappar till:
Mamma
Pappa
Flickvännen
Pojkvännen
Syrran
Brorsan
Mormor och farmor
Morfar och farfar

 

Tipsa dina vänner!