Känslig hårbotten

Vinn kriget mot din känsliga hårbotten

En kliande och torr hårbotten är irriterande ovälkommet men ibland ett resultat av små misstag som skapar stora problem. Bli kvitt en av våra vanligaste hårfiender. Vi ger dig guiden som skapar ett hår i balans.

Nordicfeel Lifestyle

Känslig hårbotten

Mjäll, fjäll eller något annat?

En torr och fjällig hårbotten behöver inte nödvändigtvis bero på känslig hud. I själva verket kan det vara svamp du har fått. Är du en av många som fäster ditt blöta hår i en knut efter gymmet? Eller går du oftast runt med håret i en svans? Vår hårbotten tycker precis som resten av huden om att andas ibland och blött, uppsatt hår leder till att fukten kapslas in under håret där den skapar ett gynnsamt klimat för svamp att växa i.

Var noga med att låta din hårbotten pausa ibland genom att bära håret utsläpps. Har du en extra känslig hårbotten som ofta blir fjällig är det dessutom viktigt att alltid föna håret torrt och att undvika självtorkning.

Vårdande tvätt

Precis som huden i ansiktet så är vår hårbotten olika och bakgrunden till en torr hårbotten kan handla lika mycket om arv som rutiner. Förutom förebyggande vård så finns ett brett sortiment av superprodukter som ger din känsliga hårbotten en match.

Återställ hårbottnens naturliga balans genom att välja ett återfuktande schampo och balsam som lugnar huden, återställer ph-värdet och svalkar irriterande utslag – vi gillar serien Head & Hair Heal från Maria Nila.

Här hittar du alla hårvårdsprodukter för känslig hårbotten.

Bjud ditt hår på SPA

En hårbotten som strejkar behöver lite extra omtanke. Låt en inpackning med svalkande och ph-återställande ingredienser ge din hårbotten en vårdande kur 1-2 gånger per vecka. För en extra balansboost kan du applicera några djupverkande droppar hårserum eller hårolja i ditt nytvättade hår som en extra kur eller för en stunds lyxig hårbottensmassage.

Läs också Volymskolan – 5 tips som trollar med ditt hår

Tips på produkter för känslig hårbotten:

Sensitive Shampoo

LCC

Återskapar naturlig balans i irriterad hårbotten.

Läs mer

Head & Hair Heal

Maria Nila

Behandlar och förebygger mjäll och hårbottenproblem.

Läs mer

Specifique

Kérastase

Schampo för känslig hårbotten och torrt hår.

Läs mer
Tipsa dina vänner!