Steg-för-steg guide: Fixa årets Halloweenlook

Halloween närmar sig med stormsteg och överallt ser vi spöklika kreationer. Den ena mer kreativ än den andra. Här har jag dock valt att göra en väldigt klassisk, men simpel look som de allra flesta kan göra hemma med enkla medel!

Elina Liljeholm

Första steget. Jag börjar med att lägga bas endast i pannan, runt ögonbrynen och ögonen, men undviker kinderna och resten av ansiktet. Det för att foundationen får agera bas för ögonskuggan, men jag undviker att det blir kladd under ögonen av de starka färgerna. Jag gör även brynen och fokuserar på att göra dem mörka och intensiva med både penna och mörkt färgad ögonbrynsgel.

Andra steget. Jag applicerar ögonskuggsprimer och lägger sedan en grålila skugga som grund. Jag lägger den i globlinjen och i ett ganska stort område runt ögonen för kommande skuggor att blendas ut i. I det här stadiet är det korrekt utfört om en ser riktigt sjuk och sliten ut.

Tredje steget. Jag fyller sedan på med en intensivt röd skugga närmast runt ögonen och på ögonlocket och fortsätter sedan bygga upp intensitet med en ännu mörkare rödlila skugga i globlinjen och under ögat längs fransraden. Viktigt att ta lite i taget och vara noga med att blenda ordentligt så inga oönskade skarpa kanter uppstår.

Fjärde steget. Någonstans här börjar jag med basen. Det viktiga är att inte lägga basen förrän en är klar med de röda och mörka skuggorna, ifall de skulle trilla ner på kinderna. Jag är ju redan blek som ett spöke och väljer min vanliga foundation-nyans. Men även någon som annars är mörkare kan (om en vill) välja en ljusare bas om en gillar den klassiska vampyr-feelingen.

Femte steget. Jag lägger en ganska intensiv contour, men en kan ta i ännu mer än vad jag har gjort. Särskilt om en vill ha lite mer insjunken och ”död” känsla på det hela.

Sjätte steget. Dags för highlighter, mascara och lösfransar.

Sjunde steget. Jag avslutar med ett matt klarrött läppstift över hela läpparna och sedan ett mörkare i kanterna som jag blendar in för en intensiv ombre-effekt.

Sedan är det bara på med en gotisk outfit, accessoarer och ett romantiskt lockat hårsvall så är du good to go! Simpelt och klassiskt med en modern touch.

Här hittar du allt vårt smink.

Produkterna till looken

Total Control Drop Foundation

Nyx Professional makeup

Foundation

Läs mer

Translucent Loose Powder

Sensai

Translucent puder

Läs mer

Freedom System Eye Shadow Matte 302

Inglot

Ögonskugga

Läs mer

Freedom System Eye Shadow Matte 301

Inglot

Ögonskugga

Läs mer

Freedom System Eye Shadow Matte 297

Inglot

Ögonskugga

Läs mer

Freedom System Eye Shadow Matte 296

Inglot

Ögonskugga

Läs mer

Pro Lipstick Kit Vamp collection

Freedom Makeup London

5 vampiga läppstift

Läs mer

Luxe Cameo

Eylure

Lösögonfransar

Läs mer

Nordic Nude

Lumene

Highlightpalett

Läs mer
Tipsa dina vänner!